De meeste mensen hebben jaarlijks wel eens een wond: een schaafwond, een snijwond, een brandwond, zonnebrand .... Niet zelden komen die wonden voor op een zichtbaar gedeelte van het lichaam. Littekens kunnen dus het best vermeden worden!

Ten onrechte wordt beweerd dat korstjes op de wond een teken van genezing zijn. Niets is minder waar! Korstvorming vertraagt de genezing en maakt de kans op littekens net groter. Een goede wondzorg is een vochtige wondzorg en vermijdt net korstvorming.

De 3 stappen van wondverzorging

  • Reinigen: Een goede wondverzorging start bij het reinigen. Spoelen onder stromend water of met het reinigingsproduct FLAMIRINS®.
  • Behandelen: Vervolgens moet de wond vochtig gehouden worden met een gel die de wondheling bevordert.
  • Afdekken: De laatste stap is het bedekken van de wond met een steriel verband. Vergeet dit verband niet dagelijks te vervangen!

Flamigel® media

Hoe behandel ik

Benieuwd naar meer wondverzorginformatie?

Flamigel® getuigenissen

Getuigenis zonnebrand

Vakantie op een zonnige bestemming doet ons wegdromen. Maar wat als die ultieme zomervakantie een nachtmerrie dreigt te worden en de zon haar gemene kant laat zien? Een moeder vertelt over haar 7-jarig dochtertje dat slachtoffer werd van zonnebrand.

Getuigenis schaafwonden

Spelende kinderen, speelpleintjes en schaafwonden lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn. Hoe behandel je nu best een schaafwond? En wat indien het een gemene schaafwond betreft, gelegen op een lastige plaats?