Aan alle zorgverstrekkers

Aan alle zorgverstrekkers,

elke dag hoor en zie ik hoe jullie, professionals in de zorgsector, het onmogelijke doen om mensen, patiënten, te blijven helpen in deze ongekende omstandigheden. Bedankt daarvoor!

Ik heb als apotheker 20 jaar geleden Flamigel® ontwikkeld om een éénjarig kindje te helpen dat flink was verbrand. Daarna volgde Flaminal®. Patiënten helpen verder te leven, is dé missie waarvoor ik dit bedrijf heb opgericht. Het zit in het Flen-DNA en het is wat ons motiveert.
Wij weten dat dit ook is wat jullie motiveert en ook daadwerkelijk doen, elke dag opnieuw.

Het was me al langer bekend dat Flamigel® ook wordt ingezet bij de beschadigde huid van handen.We zijn daarom al enige tijd bezig met de ontwikkeling van een Flamigel® hand repair gel en een Flamigel® lip repair gel.

En toen kwam Covid-19: onverwacht, snel, eerst ver weg en nu vlakbij. We hebben nooit geziene maatregelen moeten nemen. Nu pas merken we hoe goed ons gezondheidssysteem in België is georganiseerd. Zeker, het kan beter, maar kijk naar de landen rondom ons, het kan ook minder.

Vanuit Flen Health wilden we, toen Covid-19 zich opdrong, graag helpen. We wisten dat velen onder jullie, naast tekorten aan mondmaskers, handgels, etc, problemen ondervonden met beschadiging van de huid van jullie handen. Handen die vandaag broodnodig zijn.

De definitieve formule van Flamigel® hand repair gel hebben we nog niet, jammer genoeg. Flamigel® hand repair gel zal dezelfde technologie als Flamigel® gebruiken maar met een aangepaste formule. We verwachten te kunnen lanceren in september. In afwachting daarvan hebben we alvast beslist om voor 300.000 EURO Flamigel® te schenken aan de zorgverstrekkers in de ziekenhuizen. Het was duidelijk nodig want onze actie was een ongekend succes. Velen onder jullie hebben ook via Facebook positief gereageerd en dat waarderen we als bedrijf enorm!

Maar uiteraard verrichten jullie zorgverstrekkers, buiten de ziekenhuizen, even belangrijk werk. Het is voor een relatief klein bedrijf als Flen Health niet eenvoudig jullie allemaal te bereiken omdat jullie geen centraal aanspreekpunt hebben en met zovelen zijn. We zetten momenteel een actie op om jullie, zorgverstrekkers in de rusthuizen, te bereiken en ook nog een aparte actie om jullie, zorgverstrekkers in de thuiszorg, te bereiken. We houden jullie op de hoogte.

In naam van het hele Flen Health-team, bedankt voor je steun, bedankt voor je zorg, en we blijven
in contact!

Philippe Sollie
CEO Flen Health