Altijd voorbereid op een festival

Het festivalseizoen is volop aan de gang! Zon, sfeer en muziek… Klinkt als een feest, maar we vergeten vaak de loeiende hitte, droge lucht, grote mensenmassa’s, het lange rechtstaan en ongelukjes die ontzettend snel gebeurd zijn.

Ontdek onze ultieme survivaltips voor het festivalseizoen:

  • Blijf koel en gehydrateerd

We kunnen het belang van genoeg water drinken niet genoeg benadrukken. Water zal ervoor zorgen dat je niet uitdroogt en je afkoelen tijdens warme momenten. Frisse versnaperingen zoals verse vruchten met een hoog watergehalte zijn ook altijd een goed idee. Wist je dat watermeloenen en aardbeien bestaan uit maar liefst 92 procent water?

  • Draag stevige schoenen

Een van de meest voorkomende kwaaltjes op festivals zijn kleine wondjes door valpartijen en blaren. Zorg dat je voorbereid bent en draag gemakkelijke, stevige schoenen zodat je zeker niet valt of uitglijdt. Toch last van een wond of blaar? Even reinigen met stromend water of Flamirins®, drogen, behandelen met Flamigel® en afdekken met een verband of pleister. Zo ben je weer klaar voor de dansvloer!

  • Bescherm jezelf tegen de zon

Ook wanneer het bewolkt is kun je snel verbranden door de schadelijke Uv-stralen.

Bescherm je hoofd met een hoofddeksel, je ogen met een zonnebril en vooral je huid met een zonnebescherming. Toch verbrand?  Breng dan tot 6x per dag een flinke laag Flamigel® aan voor verkoeling tot de roodheid en pijn verdwenen zijn.

  • Bescherm je gehoor

Voorkom permanente gehoorschade door altijd oordopjes met een geluidsfilter op zak te hebben. Deze zorgen ervoor dat je zonder zorgen kan genieten van de muziek doordat ze het overtollige geluid filteren.

  • Zorg voor je vrienden

Sta altijd je vrienden te hulp als iemand verloren loopt of verwond raakt. In enthousiasme is een ongelukje snel gebeurd. Laat deze mooie momenten niet verpesten en vertrouw op Flamigel®.

Wees altijd voorbereid dit festivalseizoen, met Flamigel® in je rugzak!