Buiten spelen na schooltijd

Heerlijk buiten spelen na school is de ideale manier om de vakantie wat langer te laten duren.

Gezonde buitenlucht

Buitenactiviteiten bieden ongeëvenaarde voordelen voor de gezondheid, de groei en de ontwikkeling van kinderen op alle niveaus (cognitief, emotioneel, sociaal, fysiek enz.). Buiten spelen is bovendien de ideale manier om je kind in contact te brengen met de natuur, en te leren om regelmatig een frisse neus te halen.

Eenmaal buiten duurt het niet lang voor kinderen beginnen te springen, lopen, klimmen of schommelen en zich simpelweg amuseren. En laat net dat de perfecte manier zijn voor wat lichaamsbeweging, overtollige kilo’s tegen te gaan en van kindsbeen af een gezonde levensstijl te volgen. Goede gewoonten blijven immers hangen, zowel in de puberteit als in het volwassen leven.

Meer voordelen dan gevaren

Vind je het gevaarlijk om je kind buiten te laten spelen (door valpartijen, snij- en schaafwonden…) en houd je liever een extra oogje in het zeil? Speel dan zelf eens mee, en je zult meteen merken wat een frisse neus doet met stress en routine!

En gebeurt er toch een ongelukje, dan brengt een tube Flamigel[r] redding: de hydrogelformule is ideaal om in een handomdraai schaaf- en snijwonden of andere kleine letsels te verzorgen. Maak de wond proper en breng gedurende enkele dagen één tot twee keer per dag Flamigel[r] aan .