De week van het bos!

Vandaag begint de week van het bos! Deze hele week staat het bos centraal. Je hebt zelf wel al eens vaker een boswandeling gedaan maar er zijn zo nog veel meer leuke activiteiten die je in een bos kunt doen. Deze willen wij vandaag met jou delen zodat we deze week samen het bos kunnen eren!

Takkenmikado
Heb jij al gehoord van takkenmikado? Dit is een superleuk spel dat je met gevonden takken in het bos kunt spelen. Dezelfde spelregels als met echt mikado maar dan gewoon met takken. Let wel dat de takken ongeveer allemaal even lang zijn. Houd ze stevig vast en laat dan vallen. Let the games begin!

Bomenboek
Creëer je eigen bomenboek! Ga lekker het bos in en kijk eens goed naar al het moois wat daar te vinden is… Kijk naar de verschillende bomen en hun bladeren. Probeer erachter te komen welk blad bij welke boom past en schrijf dit op. Droog de bladeren thuis op in een boek. Wanneer deze gedroogd zijn plak je ze op in jouw bomenboek! Zo draag je het bos altijd een beetje bij je.

Landart-kunstwerk
Je eigen land-art kunstwerk is dat niet megacool? Met landart maak je je kunstwerk met materialen uit het bos. Beschadig de natuur niet en gebruik alleen natuurlijke materialen. Laat je creativiteit de vrije loop… Zo kun je bijvoorbeeld een collage maken van verschillende bladeren of gebruik maken van stenen die te vinden zijn in de natuur. Niet alleen jij kan nu van je kunstwerk genieten maar ook andere bosondekkers kunnen genieten van je land-art kunstwerk.

Flamigel to the rescue
Genieten en spelen in de natuur dat is allemaal superfijn! Maar wat te doen wanneer je struikelt over een tak? Of uitglijdt in een plas? Dan is er altijd nog Flamigel® to the rescue! Wij leggen jou hieronder uit in enkele korte stappen hoe je een wond nu het best verzorgt.

 1. Reinigen
  Was allereerst je handen en reinig de wond. Spoel de wond onder stromend water of gebruik een specifiek wondreinigingsmiddel zoals Flamirins®.
 2. Drogen
  Dep de wond zachtjes droog met een proper doekje.
 3. Behandelen
  Breng 1 tot 2x per dag een laag Flamigel® aan.
 4. Afdekken
  Dek de wond indien nodig af met een steriel niet inklevende pleister/verband vervang deze dagelijks.