De zin en onzin van aftersun

Het is weer zomervakantie en wat is er nu fijner dan in deze lange zonovergoten dagen te genieten van het zonnetje en leuke zomerse buitenactiviteiten? Toch moeten we altijd voorzichtig zijn, want je huid is sneller verbrand dan je denkt!

Hoe kalmeer ik mijn verbrande huid?

Het is niet alleen jammer om door een zonnebrand dagen niet van het zonnetje te kunnen genieten, maar verbranden brengt ook andere risico’s met zich mee. Zo verhoogt

zonnebrand de kans op huidkanker en kun je een zonnesteek krijgen.

Daarom is smeren na zonverbranding erg slim. Hoe sneller je je verbrande huid kalmeert, hoe beter. Extra irritatie kan je huid wel missen, smeer daarom met een verzorgend en verkoelend product. Veel aftersuns bevatten irriterende producten, die het herstel van de huid vertragen. Gebruik daarom best een gel of crème zonder toegevoegde parfum, alcohol of menthol, zoals Flamigel®.

Hebben we dan een aparte aftersun nodig?

Of je nu een crème of aftersun kiest, zoek dus altijd naar producten met de juiste ingrediënten. Een product op waterbasis werkt het meest verkoelend en houdt de huid gehydrateerd. Een vettig product daarentegen houdt de warmte in de huid en verergert juist de ontsteking. Zoek in je product dus altijd naar stoffen die de vochtbalans en de barrière van de huid terug herstellen. Flamigel® werkt effectief bij zonnebrand, verkoelt de huid en neemt de roodheid weg. Smeer tot 6x per dag tot alle symptomen zijn verdwenen.

En onthoud vooral dit: voorkomen is beter dan genezen! Smeer meerdere malen per dag een zonnecrème met hoge factor en geniet van de zomer én je bruin kleurtje.