Dit katje pak je niet zonder handschoenen aan

Katten kunnen heerlijk speels zijn, maar ook vrijgevochten. Ze hebben een eigen wil en weten hun doel perfect te bereiken, al is dat niet altijd even leuk. Een flinke krab kan immers lelijke sporen nalaten …

Oude bekende of toevallige passant?

Om complicaties achteraf te vermijden, is het belangrijk om wat meer te weten over de dader. Een krabwond van een gevaccineerde, kerngezonde kat die het merendeel van de tijd thuis doorbrengt, is doorgaans niet gevaarlijk voor je gezondheid. Een wilde kat die er elke dag opuit trekt en van de ene plaats naar de andere zwerft, kan daarentegen drager zijn van bijvoorbeeld tetanus of een bacteriële infectie. In dat geval ga je beter even langs bij de dokter.

De juiste reflex

Een krab van een kat veroorzaakt een reeks kleine wondjes en doet dus altijd pijn. Was je handen zorgvuldig met zeep. Maak vervolgens de wond schoon en dep ze zorgvuldig droog, zodat je goed kan zien hoe diep de uithaal is.

Bij een oppervlakkige wond volstaat het om 1-2 x/dag een laagje Flamigel[r] aan te brengen zonder verband. De specifieke gelformule (hydrocolloïd + arginine) verzacht de pijn en helpt de huid snel te herstellen zonder korstvorming.