Een ongelukje met de nagelknipper

Veilig en correct je nagels knippen is allesbehalve eenvoudig. Maar het wordt pas echt moeilijk als de nagels van je oogappel aan de beurt zijn …

Rustig blijven is de boodschap

Kinderen zijn er niet meteen dol op en – toegegeven – ouders meestal ook niet. Maar om te voorkomen dat je kleine deugniet zichzelf bezeert en vuil zich opstapelt onder de nagelrand, is het belangrijk om nagels regelmatig te knippen.

Kinderen houden jammer genoeg hun handjes niet altijd stil. Ik ben dan bang dat ik een nagel te kort knip of een uitschuiver maak, omdat ik weet dat het flink pijn kan doen. Ik probeer me dus maximaal te concentreren, maar zelfs dan loopt het af en toe mis.

Een laagje troost

Een laagje Flamigel[r] brengt meteen troost als ik een nagel te kort knip of een uitschuiver maak. Mijn kinderen houden wel van die gele tube omdat ze intussen weten dat de gel hun pijn verzacht en elk wondje geneest. Tovermiddeltjes bestaan écht – gelukkig maar!