Fietsen is toch zo leuk!

Liefhebbers van het stalen ros, beginnende stadsfietsers en gelegenheidsfietsers, ze hebben één ding gemeen: het risico om te vallen met met blessures en schaafwonden tot gevolg.

Koning Fiets

De fiets is in ons land heel populair, ook in de stad. Een fiets is praktisch, flexibel, ecologisch, goedkoop, neemt weinig plaats in beslag en is goed voor de gezondheid: niets dan voordelen! Tussen 2015 en 2016 noteerde het BIVV dan ook een toename van het aantal stadsfietsers met 30%.

En hoe zit het met de veiligheid?

Fietsers zijn zwakke weggebruikers, zo veel is zeker. Maar uit het onderzoek van het BIVV blijkt duidelijk dat 25% van de ongevallen zich voordoet op de fietspaden en 75% op de weg. De twee meest voorkomende ongevallen bij fietsers zijn te wijten aan openzwaaiende autoportieren en valpartijen die door de fietser zelf veroorzaakt worden.

Welke blessures?

Los van de klap, de builen en de blauwe plekken hebben fietsers na het vallen vaak oppervlakkige wonden. Lichte ontstekingen en schaafwonden zijn wellicht de meest voorkomende blessures. Het is belangrijk dat die correct worden verzorgd, van reinigen tot drogen en behandelen.

Het gebruik van Flamigel[r] is ook hier aangewezen.  Om de huid te genezen in de beste omstandigheden en te zorgen voor een optimaal snel herstel breng je de gel 1 tot 2 x/dag aan.