Gebarsten huid: hoe herstel je een beschadigde huid?

Wat is een gebarsten huid?

Een gebarsten huid is een huidaandoening waarbij de huid zeer droog, gebarsten en ruw wordt. Extreme droogte is de belangrijkste oorzaak van een gebarsten huid.

Een zeer droge huid kan te wijten zijn aan verschillende factoren, zoals genetica, klimaatomstandigheden (bv. koud weer), chemicaliën, allergische reacties, medicatie, huidinfecties of onderliggende gezondheidsproblemen.

Hoe kan een ruwe huid hersteld worden?

Om een gebarsten huid te behandelen, wordt over het algemeen aangeraden om vochtinbrengende crèmes en verzachtende crèmes te gebruiken om de hydratatie van de huid te herstellen en overmatige blootstelling aan uitdrogende omstandigheden en irriterende producten te vermijden.

Hoe gebruik ik Flamigel® om een beschadigde huid te herstellen?

Flamigel® is een hydroactieve colloïd gel voor de behandeling van lichte wonden en oppervlakkige open wonden, die een snelle genezing van de huid bevordert en helpt bij de behandeling van:

 • 1ste graads brandwonden,
 • lichte schrammen en snijwonden,
 • wrijvingswonden,
 • zonnebrand,
 • gebarsten huid,
 • beschadigde huid post-cryotherapie of post-lasertherapie,
 • beschadigde huid na het harsen of waxen.

Flamigel® kan alleen gebruikt worden op lichte wonden en oppervlakkige open wonden en mag niet gebruikt worden op grote, natte of geïnfecteerde wonden zonder medisch advies.

Hier lees je hoe je Flamigel® kunt gebruiken om een beschadigde huid te behandelen:

 1. Was je handen voor en na het behandelen van de beschadigde huid. Maak het te behandelen gebied schoon.
 2. Zorg ervoor dat de huid volledig droog is voordat je de gel aanbrengt.
 3. Breng een dikke laag (5 mm) Flamigel® zonder wrijven aan op het aangetaste deel van de huid.
 4. Na het aanbrengen van Flamigel® kun je het gebied afdekken met een steriel niet-klevend verband indien nodig. Vervang het verband dagelijks.
 5. Het is beter om geen andere producten te gebruiken op het behandelde gebied wanneer Flamigel® wordt gebruikt, omdat dit de werking kan aantasten of eventueel verdere irritatie kan veroorzaken.

Je kunt het aanbrengen op de beschadigde huid, ruwe huid en gebarsten huid op het gezicht, de handen, vingers, voeten, benen, lippen*, hielen, ellebogen, etc.

Flamigel® is enkel geschikt voor uitwendig gebruik. Gebruik Flamigel® niet op de oogleden of in de ogen.

Raadpleeg altijd een professionele zorgverlener voor specifiek advies over wat het beste is bij het behandelen van gebarsten huid, aangezien dit kan variëren afhankelijk van de individuele gezondheidstoestand.

*Zorg ervoor dat u Flamigel® niet inslikt. Flamigel® is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.