Gebruik

Flamigel® is geschikt voor de behandeling van snijwonden, schaafwonden, eerstegraads brandwonden en zonnebrand. Het herstelt ook beschadigde huid in geval van post lasertherapie, post cryotherapie, na het waxen, bij gebarsten huid en frictiewonden.

Flamigel® is onmisbaar in de huisapotheek of EHBO-kit, ook ideaal voor op vakantie dus. En vooral: Flamigel® is veelzijdig! Gebruik het niet enkel voor oppervlakkige brandwonden of zonnebrand, maar voor alle indicaties hierboven opgesomd.

De stappen van wondzorg met Flamigel®

Reinigen

Was je handen en reinig de wond. Spoel de wond onder stromend water of gebruik een specifieke wondreiniger zoals Flamirins®.

Drogen

Dep de wond zachtjes droog met een proper doekje.

Aanbrengen

Breng 1 tot 2 keer per dag een laag Flamigel® aan.

Bedekken

Indien nodig, dek de wond af met een steriel verband of niet-inklevende pleister en vervang het dagelijks. Doet het veel pijn? Breng dan een extra laagje Flamigel® aan op een steriel verband en leg dat verband op de wond. Kleeft het verband in de wond wanneer je het wil vervangen? Bevochtig het enkele minuten voor de verbandwissel onder kraantjeswater of met Flamirins®: zo komt het verband makkelijker los.

Wat zijn de kenmerken van een eerstegraads brandwond?

De wond:

  • kleurt roze/rood;
  • is droog en pijnlijk, maar zonder blaren;
  • geneest spontaan na enkele dagen, zonder littekens.

Koelen

Koel de wond onmiddellijk na het brandongeval gedurende een twintigtal minuten af onder lauw, stromend water.

Drogen

Dep de wond zachtjes droog met een proper doekje.

Behandelen

Is de wond vuil? Ontsmet de verbrande zone dan eerst met een ontsmettingsmiddel. Breng daarna 1 à 2 keer per dag Flamigel® aan op de wond.

Nazorg

Neem indien nodig een pijnstiller of raadpleeg een arts in geval van pijn of complicaties.

Hoe behandel je zonnebrand met Flamigel®?

Breng tot 6 keer per dag een dikke laag Flamigel® aan op de verbrande zone. Doe dit tot de roodheid en de pijn verdwenen zijn en de huid niet meer vervelt. Dek de laag Flamigel® niet af, maar laat de gel rustig intrekken in de huid.

Toepassingen laser- en cryotherapie

  • Vasculaire problemen
  • Pigmentvlekken
  • Rimpels
  • Couperose
  • Acnelittekens
  • Ontharing
  • Verwijdering van tatoeages

Behandelen

Breng 2 tot 6 keer per dag Flamigel® aan op het gebied dat behandeld is (bv. met lasertherapie). Doe dit tot de roodheid afneemt (3 tot 5 dagen). Breng geen Flamigel® aan voor je (laser)sessie.

Nazorg

Vermijd de zon gedurende minstens een maand. Korstvorming is mogelijk na een paar dagen, maar dit verdwijnt vanzelf. Probeer vooral niet te krabben.