Gezellig samen in de potten roeren

Elke donderdag volg ik samen met een groepje vrienden kookles. Ik leer elke keer wel iets nieuws, maar ik moet mijn vingers toch beter in de gaten houden …

Een schijfje meer of minder

Ik ben nooit een ster geweest in de keuken, maar sinds enkele maanden kan ik snijden, hakken, schillen, kruiden en kneden als de beste! Ik doe het graag, al zal ik mijn avontuur met de keukenmandoline niet snel vergeten …

Er stond die dag gratin dauphinois op het menu, mijn lievelingsgerecht. Het leek allemaal heel eenvoudig en ik ging enthousiast met de keukenmandoline aan de slag. Dat is een superscherpe rasp om dunne plakjes te snijden. Maar bij de laatste plakjes aardappel ging het mis en sneed ik in mijn vingers!

Een koelbloedige docent

Ik voelde niet direct pijn, maar ik bloedde wel hevig. Iedereen hield meteen op met koken en de docent was er snel bij. Hij wikkelde mijn hand in een propere keukenhanddoek, vervolgens maakte hij mijn vingers schoon om de ernst van de wond te bekijken. Ik kwam er gelukkig met een wat beschadigde huid vanaf. Hij ontsmette de wond, haalde een gele tube uit de kast, bracht een laagje gel aan op mijn vingers en wikkelde ze in een mooi verband.

Ik kreeg zijn fantastische tube mee naar huis en verzorgde mijn vingers nog een paar dagen op dezelfde manier. Twee weken later was ik weer van de partij, met mijn vrienden en tien mooi genezen vingers!

Bedankt, Flamigel[r]!