Halloweenwaardige littekens? Niet met Flamigel®!

Eindelijk! Het is weer zo ver… Halloween. De tijd van het jaar om samen naar horrorfilms te kijken, om ‘trick or treat’ te spelen of een leuk Halloween feestje te organiseren. Maar wat mag er zeker niet ontbreken tijdens Halloween? Juist, pompoenen! Tijd om te gaan kerven! Bekijk hier hoe je dat doet.

Maar let op met je handen… zorg dat je lelijke, Halloweenwaardige, littekens weet te vermijden. Wees daarom altijd voorzichtig met je mes, blijf gefocust als je de pompoen aan het kerven bent en probeer bij de les te blijven. Een ongelukje is snel gebeurd.

Is het kwaad toch geschied? Geen zorgen, hieronder geven wij enkele tips waarmee je deze lelijke littekens kan vermijden.

Schoonmaken
Zorg er in eerste instantie voor dat je de wond goed schoonmaakt. Dit werkt het best met water en eventueel wat zeep. Een goede reiniging is van essentieel belang om een infectie tegen te gaan. Dep de wond goed droog met huishoudpapier of een kompres. Wanneer de wond goed is schoongemaakt is het van belang deze te laten herstellen in een vochtig milieu. Dit om je genezingsproces te versnellen en littekens te vermijden.

Wondheling
Wanneer je de wond blootstelt aan de lucht droogt deze te snel uit en vertraagt dit het genezingsproces. Daarom moet je ervoor zorgen dat je de wond goed beschermd. Dit doe je met een hydrocolloïde gel zoals bijvoorbeeld Flamigel®. Dankzij Flamigel® worden de beste omstandigheden gecreëerd voor wondheling, dit zonder korstvorming. Bedek vervolgens je wond met een niet-klevend kompres, zo zorg je ervoor dat je wond nog voldoende kan ademen.

Nazorg
Blijf de wond goed verzorgen, maak haar regelmatig schoon en smeer deze goed in met Flamigel® zodat je een vochtig milieu creëert. Dit vochtig milieu zorgt ervoor dat cellen zich goed kunnen vermenigvuldigen en zich organiseren tot nieuw huidweefsel. De wond zal in deze comfortabele omstandigheden tot wel 40% sneller herstellen en genezen.

Zorg er dus voor dat je tijdens deze griezelige dagen altijd Flamigel® in de buurt hebt om Halloweenlittekens te vermijden.