Handverwarmend met Flamigel®!

Eén van de grootste ongemakjes tijdens de winter? Winterhanden! Met vriestemperaturen in het vooruitzicht raden we je daarom aan om niet alleen jezelf, maar ook je handen goed warm te houden. Winterhanden zijn namelijk een veel voorkomende winterkwaal waar jaarlijks veel mensen mee te maken krijgen. Maar wat is dit nu precies en hoe kan je dit voorkomen en behandelen?

 

Wat zijn winterhanden?

Wanneer je te lang wordt blootgesteld aan een combinatie van koude temperatuur, vochtige lucht en wind maak je kans op winterhanden. Dit is een reactie van de huid waardoor het bloed niet goed meer doorstroomt. Het gaat doorgaans vanzelf over, maar kan wel pijnlijke gevolgen met zich meedragen. In de meeste gevallen zijn dit pijn, jeuk, tintelingen of branderige zwellingen. In ergere gevallen kunnen er blaren, wondjes of kloven ontstaan. Deze moeten uiteraard goed worden behandeld om snel van de pijn en ongemakken verlost te zijn.

 

Hoe kan ik winterhanden voorkomen?

Gelukkig zijn winterhanden makkelijk te voorkomen. Dit doe je door dikke en warme isolerende kleding te dragen, niet te blijven rondlopen in natte kleren, voldoende te bewegen en extreme kou te vermijden.  Indien je toch ergere symptomen vertoont, kan je deze beter behandelen om infecties tegen te gaan.

 

Hoe kan ik kloven behandelen?

Bij wondjes, kloven of blaren is het belangrijk dat de handen gehydrateerd blijven. Dit kan men bekomen door de wondjes 3x per dag in te smeren met Flamigel®. Wat je zeker niet mag doen is gewone zeep gebruiken. Dit droogt de huid namelijk verder uit, wat de wondjes nog erger maakt. Kies daarom voor producten die extra zacht zijn voor de huid. Er zijn zeepvrije formules op de markt die je handen hydrateren en beschermen tijdens het wassen

 

Eén ding kunnen we alvast concluderen: gelukkig is het binnen enkele maanden al terug zomer. Tot dan kan je je winterkloofjes behandelen met Flamigel®!