Het wintersportseizoen is aangebroken!

Wat ziet ijsschaatsen er toch altijd prachtig uit! Het is echter een lastige, moeilijk aan te leren sport. Uitglijders zijn onvermijdelijk en leveren meestal iets minder artistiek verantwoorde valpartijen op.

Trek de juiste schaatsen aan

Wil je zonder gezichtsverlies over het ijs glijden? Dan zijn een paar comfortabele schaatsen een absolute must om je evenwicht te bewaren en je eerste bewegingen te kunnen uitvoeren. Zorg ervoor dat je tenen de punt van de schaats raken en dat je hielen stevig tegen de zool zitten. Trek de veters goed vast aan.

Niet alleen goede schaatsen zijn een must, je beschermt maar beter ook je handen, je hoofd en je oren. Draag dus handschoenen, een muts (of zelfs een helm) en trek gemakkelijk zittende kleren aan die je huid laten transpireren. Van schaatsen krijg je het immers warm!

Behendigheid én geduld

Als je nog nooit hebt geschaatst of geskatet, kunnen je eerste passen een vrij hachelijke onderneming zijn. Het is immers niet gemakkelijk om je evenwicht te bewaren op die dunne ijzers en vooruit te komen op een spekgladde ijsbaan. Geduld en een rustige aanpak zijn goud waard om te voorkomen dat je je schaatsavontuur op je achterste eindigt.

De kleinste fout kan genoeg zijn en een bevroren oppervlak komt koud, hard en onvriendelijk aan. Opletten geblazen dus voor je polsen, billen en knieën. Door ongecontroleerd in aanraking te komen met het ijs kun je bovendien schaaf-, snij- en brandwonden oplopen.

De huid van een schaatser is met andere woorden heel kwetsbaar. Over het ijs glijden geeft je echter een heerlijk gevoel, zodat een valpartij gelukkig snel weer vergeten is.

Nooit zonder Flamigel[r]

De inmiddels beroemde kleine, gele tube is bijna een basisaccessoire voor dit soort winterse avonturen. Het is de ideale manier om je toegetakelde huid na het schaatsen snel te verlichten, te herstellen en te kalmeren.