Hockey: een contactsport bij uitstek

Blessures zijn onvermijdelijk bij hockey en een goede beschermuitrusting is dan ook geen overbodige luxe. Vooral de knieën, de tanden, het gezicht, de schenen en de enkels verdienen extra bescherming. Maar wat met de huid?

Geen feilloze bescherming

Hockey is een teamsport met een stick en een balletje – een combinatie die regelmatig blessures oplevert. Spelen zonder bescherming voor de scheenbenen en de tanden is dan ook geen goed idee en is door de sportfederatie tijdens wedstrijden zelfs verboden.

Kracht en uithouding staan centraal bij deze discipline en gaan vaak gepaard met risico’s en bijhorende valpartijen.

Het kunstgras op de hockeyterreinen vangt de schok wel wat op, maar die bekleding is niet ideaal voor de huid. De oppervlakkige brandwonden die ontstaan door wrijving met het kunstgras kunnen namelijk bijzonder pijnlijk zijn.

Flamigel[r] – redder in nood!

Ook bij hockeyblessures brengt Flamigel[r] soelaas door de huid te herstellen zonder korstvorming. Reinig de huid en dep ze zorgvuldig droog. Breng de gel rechtstreeks aan op de wond om de pijn te verzachten en de oververhitte, branderige huid af te koelen. Deze handige tube is onmisbaar in elke sporttas!