Hoe behandel je een frictiewond?

Frictiewond: definitie

Een frictiewond ontstaat wanneer de huid tegen een ruw, schurend oppervlak of een ander huidoppervlak wordt gewreven.

Hoe behandel je een frictiewond met Flamigel®?

Een frictiewond is een verwonding van de huid veroorzaakt door wrijven tegen een hard oppervlak. Hier lees je hoe je een frictiewond kunt behandelen met Flamigel®:

  1. Was je handen en maak de wond schoon. Laat de wond onder stromend water lopen of gebruik een specifieke wondreiniger zoals Flamirins®.
  2. Zorg ervoor dat je de huid voorzichtig droogt met een schone doek.
  3. Breng een 5 mm dikke laag Flamigel® aan op de frictiewond. Zorg ervoor dat het hele getroffen gebied bedekt is met een gelijkmatige laag gel.
  4. Laat de gel zich op natuurlijke wijze verspreiden, niet inwrijven.
  5. U kunt Flamigel® naar behoefte 1 of 2 keer per dag aanbrengen.
  6. Bescherm de wond indien nodig met een steriel verband (dat niet-inklevend mag zijn) en vervang dit elke dag. Doet het veel pijn? Breng een extra laag Flamigel® aan op een steriel verband en leg dit over de wond. Wil je het verband vervangen, maar kleeft deze in de wond? Bevochtig het verband een paar minuten onder stromend water of met Flamirins® voordat je het verwisselt, zo zal het gemakkelijker loslaten.
  7. Terwijl Flamigel® wordt gebruikt, is het raadzaam om geen andere producten te gebruiken op het behandelde gebied om te voorkomen dat de werking wordt verstoord of dat er eventueel extra irritatie ontstaat.

Flamigel® is geschikt voor gebruik op het hele lichaam, met uitzondering van de oogleden en in de ogen.