Huidverzorging na een laserbehandeling

Wat is lasertherapie?

Laserbehandeling of lasertherapie is een behandeling waarbij geconcentreerde lichtstralen worden gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen of om cosmetische doelen te bereiken. Er zijn vele soorten laserbehandeling, bijvoorbeeld:

 1. Lasertherapie om haarzakjes te vernietigen, voor definitieve haarverwijdering. Permanente verwijdering van haar kan op verschillende lichaamszones zoals benen, rug, oksels, bikinilijn, …
 2. Lasertherapie om rimpels, pigmentvlekken, acnelittekens, vaatproblemen, couperose en andere huidproblemen te behandelen.
 3. Lasertherapie om tattoos te verwijderen of het uiterlijk ervan te verminderen door de pigmenten in de huid aan te pakken.

Hoe verzorg je de huid na lasertherapie?

Na een laserbehandeling is het belangrijk om je huid te verzorgen om een snelle genezing te bevorderen en het risico op bijwerkingen te minimaliseren. Daarom is het belangrijk om:

 • De huid te hydrateren met een verzachtende, hydraterende, ongeparfumeerde oplossing.
 • Een paar dagen na de laserbehandeling geen irriterende producten te gebruiken en loszittende kleding te dragen om de huid te laten regenereren of herstellen.
 • Raak de huid zo min mogelijk aan en krab er niet aan om irritatie of infectie te voorkomen.
 • Vermijd directe blootstelling aan de zon.

Wat te doen bij bijwerkingen van lasertherapie:

Na lasertherapie is het gebruikelijk om bepaalde bijwerkingen te ervaren, zoals roodheid, zwelling, gevoeligheid van de huid of tintelingen. Hieronder enkele tips voor het verzorgen van je huid en het omgaan met deze bijwerkingen:

 • Roodheid of gevoeligheid van de huid: Deze symptomen kunnen enkele uren tot enkele dagen aanhouden. Je kan een koud kompres aanbrengen op het behandelde gebied of een verzachtende gel gebruiken. Vermijd blootstelling aan de zon en het gebruik van irriterende producten op de behandelde huid.
 • Vorming van korstjes of roodheid: In het geval van korstjes of roodheid, vermijd aanraken of krabben, omdat dit kan leiden tot infectie, wonden en littekens. Breng voorzichtig een ongeparfumeerde vochtinbrengende oplossing aan om de huid te kalmeren en roodheid te verminderen.
 • Oedeem of zwelling: Wat ook gepaard kan gaan met jeuk: breng dan koude kompressen of ijsblokjes gewikkeld in een propere dunne doek aan om de zwelling te verminderen. Vermijd krabben om verdere irritatie te voorkomen.

Huidverzorging na lasertherapie met Flamigel®

Flamigel® is een hydroactieve colloïd gel die helpt om de pijn veroorzaakt door lichte wonden snel te verzachten dankzij het verkoelende effect. Flamigel® wordt aanbevolen voor gebruik na lasertherapie.

Hier lees je hoe je Flamigel® kunt gebruiken om je huid te verzorgen na lasertherapie:

 1. Was je handen voor en na het behandelen van de huid.
 2. Reinig en droog het behandelde huidoppervlak voorzichtig voordat je de gel aanbrengt.
 3. Breng een dikke laag (5 mm) Flamigel® aan op de wond zonder te wrijven. Zorg ervoor dat het hele getroffen gebied bedekt is met een gelijkmatige laag gel.
 4. Herhaal het aanbrengen indien nodig (breng Flamigel® 2 tot 6 keer per dag aan).
 5. Ga hiermee door totdat de roodheid afneemt (3 tot 5 dagen).
 6. Vermijd tijdens het gebruik van Flamigel® het aanbrengen van andere producten op het behandelde gebied om de werkzaamheid niet te beïnvloeden of eventueel verdere irritatie te veroorzaken.

Breng Flamigel® niet aan vóór de lasertherapie.

Vermijd directe blootstelling aan de zon.

Raadpleeg altijd een professionele zorgverlener voor specifiek advies over wat het beste is na een lasertherapie, aangezien dit kan variëren afhankelijk van de individuele gezondheidstoestand en de specifieke procedure.