Huidverzorging na harsen of waxen

Wat is harsen of waxen?

Bij waxen wordt warme of koude hars gebruikt om haar bij de wortel te verwijderen. Om die reden spreken mensen ook van harsen.

Bijwerkingen na het waxen

Hoewel ontharen met hete wax wordt beschouwd als een van de meest effectieve methoden kunnen er ook heel wat bijwerkingen optreden na het waxen:

 • Waxen kan resulteren in een geïrriteerde huid. Hierbij kan roodheid, rode vlekken, rode bultjes of zelfs puistjes, kleine wondjes, jeuk of een branderig en pijnlijk gevoel ontstaan.
 • Allergische reacties, onder de vorm van roodheid, zwelling, jeuk en zelfs huiduitslag.
 • Verhoogde (tijdelijke) gevoeligheid van de huid.
 • Brandwonden en korstjes op de huid.

Verzorging na het waxen

Na het harsen is het essentieel om de huid te verzorgen, om zo irritatie en roodheid te voorkomen. Hieronder enkele tips:

 • Reinig het gebied voorzichtig met lauwwarm water om eventuele wasresten te verwijderen.
 • Kalmeer de huid en verminder roodheid met een verzachtende oplossing.
 • Vermijd het aanbrengen van alcohol- of geparfumeerde producten op het pas gewaxte gebied en draag loszittende kleding om irritatie van de huid te voorkomen.
 • Hydrateer de huid regelmatig om haar elasticiteit en zachtheid te behouden.
 • Vermijd directe blootstelling aan de zon op het zopas onthaarde gebied.

Hoe gebruik ik Flamigel® na het waxen?

Na het harsen is het essentieel om de huid te verzorgen, te kalmeren en het risico op irritatie of infectie te verminderen.

Hier lees je hoe je Flamigel® kunt gebruiken om de beschadigde huid na het waxen te behandelen:

 1. Was je handen voor en na het behandelen van de beschadigde huid. Voordat je Flamigel® aanbrengt, moet je ervoor zorgen dat het behandelde gebied schoon (vrij van was- en olieresten) en droog is.
 2. Breng een dikke laag (5 mm) Flamigel® aan op het onthaarde gebied, vermijd de randen van eventuele wonden die ontstaan zijn.
 3. Breng indien nodig één keer per dag voorzichtig opnieuw Flamigel® aan op het gebied (zonder wrijven).
 4. Laat Flamigel® aan de lucht drogen. Dek het gebied indien nodig af met een pleister of verband dat dagelijks moet worden verschoond.
 5. Gebruik geen andere producten op het behandelde gebied terwijl Flamigel® wordt gebruikt, omdat dit de werkzaamheid kan verstoren of eventueel verdere irritatie kan veroorzaken.

Flamigel® is enkel geschikt voor uitwendig gebruik. Gebruik Flamigel® niet op de oogleden of in de ogen.

Je kunt dit product gebruiken als een behandeling na het waxen op verschillende delen van het lichaam, zoals het gezicht, de schedel, de snor, de benen, bovenlip, baard, bikinilijn, de borst, de buik, de geslachtsdelen, de oren of de neus, enz.

Raadpleeg altijd een professionele zorgverlener voor specifiek advies over wat het beste is bij eventuele bijwerkingen van waxen, aangezien dit kan variëren afhankelijk van de individuele gezondheidstoestand en de specifieke procedure.