Koken in de wok: lekker en snel

Wokken is een op-en-top Aziatische bereidingsmethode die duidelijk haar weg heeft gevonden naar onze westerse keuken. Koken in de wok is makkelijk, snel en gezellig, maar kan helaas ook brandwondjes veroorzaken.

Op een hoog vuur

Iedereen kan wokken: met wat creativiteit en kookervaring kun je in een mum van tijd de lekkerste gerechten op tafel zetten.

De techniek bestaat erin snel verschillende voedingsmiddelen te bakken (groenten, vlees, noten, specerijen) waarbij je begint met de ingrediënten die het langst moeten garen en eindigt met degene die het snelst klaar zijn. Je moet alleen opletten voor olie of een andere vloeistof (sojasaus, bouillon) die opspat wanneer je ingrediënten toevoegt aan de bereiding. Die minuscule druppeltjes zijn erg heet en kunnen je huid verbranden, vooral op je handen en je onderarmen. Voorzichtig zijn is de boodschap!

De juiste reflex met Flamigel[r]

Houd de brandwond een paar minuten onder lauw (15°C) stromend water. Maak de huid schoon en dep ze zorgvuldig droog. Breng een verzorgende gel aan, zoals Flamigel[r]: die brengt verkoeling, verzacht de pijn en zorgt ervoor dat de wond tot 40% sneller geneest.