Marshmallowparty!

Kinderen vinden het geweldig om marshmallows te roosteren boven een kampvuur. Het is superleuk om te doen en bovendien verrassend lekker. Speel echter niet met vuur als je het plezierig wilt houden!

Feesten op zijn Amerikaans

Je zit met een groep vrienden rond een groot kampvuur en de avond valt … De perfecte setting om er de sfeer in te brengen, zelfs bij koud weer. Als je dan ook nog eens marshmallows gaat roosteren, is de pret gegarandeerd.

Die bijzondere geur die je neus kriebelt, doet al snel bij iedereen het water in de mond komen. Om het feest helemaal perfect te maken maak je een mooi kampvuur volgens de regels van de kunst, op een duidelijk afgebakend stukje grond met stenen of houtblokken. Je kan ook een vuurkorf gebruiken.

Deel prikkers uit die lang genoeg zijn om te vermijden dat je gasten te dicht bij het vuur moeten gaan staan. Vergeet niet om altijd voldoende afstand te houden, want er kunnen vonken en stukjes gloeiende houtskool wegspringen.

Vervolgens is het de bedoeling om enkele stukjes marshmallow aan een prikker te rijgen en ze boven het vuur te roosteren zonder dat ze verbranden, en uiteraard zonder jezelf te verbranden! Valt er per ongeluk een marshmallow in het vuur? … Jammer, dat is het risico van het spel!

Twee voorzorgsmaatregelen zijn beter dan één

Ook de organisator van de marshmallowparty kan met een gerust hart meegenieten als hij een tube Flamigel[r] in zijn jaszak stopt, voor het geval dat. Have fun, people!