Mountainbiken, ons moment samen

In mijn gezin hebben we een vast ritueel. Elke zondag trekken we er samen opuit om veertig kilometer te gaan mountainbiken in de bossen. Het mag regenen, waaien of sneeuwen, onze mountainbike-afspraak staat vast.

Genieten van vrijheid en avontuur

Dat zijn de trefwoorden van deze buitensport. Al sinds mijn tiende ga ik mountainbiken samen met mijn broers en zussen. Mijn vader heeft ervoor gezorgd dat we deze afspraak voor geen goud ter wereld willen missen.

Toch gaan we regelmatig tegen de vlakte, lopen we verwondingen op of krijgen we pech. Dat kan de pret echter niet drukken, want elke zondag klimmen we weer blij op onze fiets. Door deze training worden we misschien geen profsporters, maar we weten wel wat we moeten doen en hoe we moeten reageren als er iets gebeurt.

Zomer én winter vertrekken we dan ook nooit zonder onze drinkfles, een reparatiesetje, energierepen en onze tube Flamigel[r]. Toegegeven, die hebben we al vaak nodig gehad om wondjes te verzorgen en lelijke littekens te voorkomen.

Als ik één slimme tip mag geven aan alle zondagsfietsers: koop een tube Flamigel[r] en je kunt met een gerust hart op pad.