Flamigel | Home

Kleine wondjes komen in het dagelijkse leven geregeld voor: schaafwonden, snijwonden, brandwonden, zonnebrand enz. Maar ook al zijn het maar kleine wonden, toch moeten we ze goed verzorgen, om infecties en vooral lelijke littekens te vermijden!

Veel mensen denken dat een wond een korst moet vormen om goed te kunnen genezen. Maar eigenlijk klopt dat helemaal niet! Korstvorming vertraagt de genezing zelfs, en maakt de kans op littekens groter. We weten nu dat een wond het best geneest wanneer het weefsel vochtig gehouden wordt en dat verhindert net de vorming van een korst.

De 3 stappen van wondverzorging

  1. Reinigen: je moet een wond altijd eerst goed reinigen. Spoel de wond onder stromend water of gebruik een specifiek wondreinigingsmiddel zoals FLAMIRINS®.
  2. Behandelen: het is het best om de wond goed vochtig te houden door een gel te gebruiken die de wondheling bevordert.
  3. Afdekken: dek de wond indien nodig af met een steriel verband, maar vergeet niet het dagelijks te vervangen!

Flamigel® media

Hoe behandel ik een wond het best?

Lees meer over wondverzorging

Persoonlijke Flamigel®-verhalen

Getuigenis schaafwonden

Een schaafwond is een oppervlakkig letsel, dat vaak ontstaat doordat de huid over een ruw oppervlak schuurt. Een schaafwond doet pijn, ziet rood en voelt warm aan. Vaak komt er vocht uit de wond en soms een beetje bloed. Gevaarlijk is een schaafwond niet, maar het kan je wel hinderen bij je dagelijkse bezigheden. 

Getuigenis zonnebrand

Als de huid te lang zonder gepaste bescherming wordt blootgesteld aan de zon kan zonnebrand optreden, ofwel min of meer ernstige verbranding van de huid. De huid is dan rood en pijnlijk. Soms verschijnen er zelfs blaren, wat op zich ook gevolgen heeft. Zonnebrand maakt de huid kwetsbaarder en versnelt het verouderingsproces van de huid. Bovendien bevordert zonnebrand de ontwikkeling van melanomen, een bepaald soort huidkanker.