Flamigel® bij schaafwonden | Flamigel
Flamigel mascotte

Flamigel® bij schaafwonden

Snellere wondheling <br/>Minder kans op littekens

Een schaafwond is een oppervlakkig letsel, dat vaak ontstaat doordat de huid over een ruw oppervlak schuurt. Een schaafwond doet pijn, ziet rood en voelt warm aan. Vaak komt er vocht uit de wond en soms een beetje bloed. Gevaarlijk is een schaafwond niet, maar het kan je wel hinderen bij je dagelijkse bezigheden.

Om een schaafwond correct te behandelen, is het belangrijk:

  • de wond goed te spoelen en te reinigen om alle vuildeeltjes te verwijderen en zo het risico op infectie te vermijden. Je kan hiervoor het wondreinigingsmiddel Flamirins® gebruiken.
  • een behandeling aan te brengen die de huidstructuur helpt te herstellen en die de wondheling bevordert.

Algemeen geldt dat een wond die vochtig wordt gehouden, sneller geneest dan een wond waarop een korstje gevormd wordt. In een vochtig milieu kunnen de huidcellen beter regenereren en dit versnelt het wondhelingsproces. Er is dan ook minder kans op ontsierende littekens.

Een bijzonder lastige schaafwond

Elodie is 19 jaar en studente. In haar vrije tijd werkt ze als vrijwilligster in de speelpleinwerking. Eerste hulp bij kleine ongevallen kent ze maar al te goed! Maar het kleine meisje dat pardoes op haar gezicht in een plas modder viel, zal ze niet zo snel vergeten.

Op speelpleinen komt het heel vaak voor dat kinderen vallen. “Ik heb al ontelbare ontvelde knieën, geschaafde wangen, … en brandwonden gezien. Maar dat kleine meisje dat al rennend uitgleed in een plas modder en haar gezicht ernstig schaafde aan de grond: zo erg had ik het nog niet meegemaakt!

Ik ben onmiddellijk op haar toe gelopen om haar te troosten, heb haar opgepakt en meegenomen om die lelijke schaafwond te reinigen.  Dit om elke kans op infectie te vermijden. Ik wilde haar niet te veel pijn doen en heb haar gezicht dus afgespoeld onder de douche.

Daarna heb ik zo voorzichtig mogelijk een dikke laag Flamigel® aangebracht op de schaafwond. Ze huilde nog altijd en dus bleef ik haar troosten.

Het verkoelende effect van Flamigel® verlichtte de pijn onmiddellijk en het meisje werd al snel rustig. Na 4 dagen waren haar wangen bijna volledig genezen en viel er haast geen roodheid meer te bespeuren. Ze heeft er gelukkig geen littekens aan overgehouden!

Op de speelpleinwerking grijp ik altijd meteen naar Flamigel®. Ook de andere animatoren gebruiken het spontaan. Het is immers een heel praktisch en veilig product dat gemakkelijk aangebracht kan worden. En is het ernstiger, dan vragen we hulp aan een verpleegster.

Flamigel® is een hydroactieve colloïdale gel die geschikt is voor de behandeling van schaafwonden, snijwonden, eerstegraads brandwonden en zonnebrand.

Flamigel® creëert een optimaal genezingsmilieu om de vernieuwing van de cellen te versnellen. Flamigel® heelt de wond 40 % sneller dan een droge wond met korstvorming. Dit vermindert aanzienlijk het risico op littekenvorming.

Flamigel® vormt een beschermende laag op de wond en werkt zo als barrière tegen externe besmetting.

De hydroactieve colloïdale formule van Flamigel® verzacht onmiddellijk de pijn dankzij zijn verkoelende effect.

Flamigel® is zonder voorschrift verkrijgbaar bij de apotheek in tubes van 50g, 100g, 250g en wordt bewaard op kamertemperatuur.