Flamigel® bij zonnebrand | Flamigel
Flamigel mascotte

Flamigel® bij zonnebrand

Snellere wondheling<br/>Minder kans op littekens

Als de huid te lang zonder gepaste bescherming wordt blootgesteld aan de zon kan zonnebrand optreden, ofwel min of meer ernstige verbranding van de huid. De huid is dan rood en pijnlijk. Soms verschijnen er zelfs blaren, wat op zich ook gevolgen heeft. Zonnebrand maakt de huid kwetsbaarder en versnelt het verouderingsproces van de huid. Bovendien bevordert zonnebrand de ontwikkeling van melanomen, een bepaald soort huidkanker.

Het is dan ook sterk aan te bevelen zonnebrand goed te behandelen, om de pijn te verlichten en de huid te helpen herstellen in de beste omstandigheden. Zo doe je dat!

  • koel de huid met een vochtige doek, onder de douche of met koel water, om te vermijden dat de brandwond nog dieper doordringt in de huid en om de pijn te verzachten
  • drink voldoende water om het risico op dehydratatie te vermijden
  • verschijnen er blaren, hydrateer de verbrande zone dan voorzichtig met water  
  • breng plaatselijk Flamigel® aan om de huid te hydrateren en te verfrissen, en om de roodheid en de pijn te verzachten
  • houd de verbrande huid enkele dagen uit de zon
  • aarzel niet raad te vragen aan een apotheker of een arts als u twijfelt over de ernst van de brandwond.

Zonnebrand op armen en gezicht

Celia, 7 jaar, op vakantie in Tenerife met haar ouders. 

De dag na hun aankomst op het Canarische eiland speelde Celia in het zwembad van hun hotel. Het was bewolkt en het leek Fanny, Celia's mama, niet nodig Celia in te smeren met zonnebrandcrème. Ze droeg immers een uv-werend T-shirt en een pet!

Vrolijk speelde Celia de hele ochtend in het water. 's Middags besloot Fanny haar dochter toch in te smeren, maar ze besefte niet dat het kwaad al geschied was ...

Toen ze later die dag terug in hun hotelkamer waren, merkte Celia's mama dat de onderarmen en het gezicht van haar dochtertje vuurrood waren en dat haar huid verbrand was. Celia had een flinke zonnebrand opgelopen.

Gelukkig herinnerde Fanny zich dat ze aftersun bij zich had. Na een verkoelende douche smeerde ze Celia daarmee in maar het hielp niet. Integendeel zelfs, haar huid voelde branderig aan en was geïrriteerd. Het deed pijn. Mama Fanny bleef rustig en vond bij het doorzoeken van haar reisapotheek een tube Flamigel®. Ze herinnerde zich dat dit product haar in het verleden al goed had geholpen om wondjes te verzorgen, maar ze wist niet dat het ook aangewezen is bij zonnebrand. Omdat het al laat was en ze niets anders bij de hand had, smeerde ze voorzichtig een dikke laag Flamigel® op Celia's verbrande huid. Het meisje voelde de verlichting en verkoeling onmiddellijk. Het leek te helpen!

De volgende dagen bracht Fanny met grote zorg elke ochtend en elke avond een dikke laag Flamigel® aan op Celia's armen en gezicht. Haar huid herstelde snel, er bleef zelfs geen enkel litteken achter. Mama Fanny zal alvast nooit meer vergeten dat Flamigel® ook een uitstekend middel is om zonnebrand en eerstegraads brandwonden te verzorgen!

Besluit

"Dit gezin vertrekt nooit meer op vakantie zonder Flamigel®! Zo hebben ze altijd iets bij de hand om kleine huidwonden te verzorgen! En aangezien Flamigel® niet in de koelkast bewaard hoeft te worden, kan je ook gemakkelijk een tube meenemen op reis."

Tips

Blijf uit de zon tussen 12 en 16 uur.

Smeer je altijd in met een zonnebrandcrème met een voldoende hoge factor.  Doe dit 30 minuten voor je je huid blootstelt aan uv-stralen.

Let op bij een bewolkte of overdekte hemel: wolken laten uv-stralen door!

Flamigel® is een hydroactieve colloïdale gel die geschikt is voor de behandeling van schaafwonden, snijwonden, eerstegraads brandwonden en zonnebrand.

Flamigel® creëert een optimaal genezingsmilieu om de vernieuwing van de cellen te versnellen. Flamigel® heelt de wond 40 % sneller dan een droge wond met korstvorming. Dit vermindert aanzienlijk het risico op littekenvorming.

Flamigel® vormt een beschermende laag op de wond en werkt zo als barrière tegen externe besmetting.

De hydroactieve colloïdale formule van Flamigel® verzacht onmiddellijk de pijn dankzij zijn verkoelende effect.

Flamigel® is zonder voorschrift verkrijgbaar bij de apotheek in tubes van 50g, 100g, 250g en wordt bewaard op kamertemperatuur.