Onlangs je tattoo laten verwijderen?

Wees opnieuw fier op je huid na een ongewenste tatoeage!

Heb je toevallig de naam van je ex op je lichaam staan? Is je huidige vriendin niet zo een fan van de keuze van je tattoo die je gemaakt hebt toen je jonger was? Sta je zelf niet meer achter de betekenis van je tatoeage? Of heb je nu gewoon een heel andere smaak? Dat kan natuurlijk allemaal, gelukkig kan je tegenwoordig heel gemakkelijk je tatoeage laten weglaseren!

Wat gebeurt er tijdens het weglaseren?

Tijdens deze behandeling wordt er een lichtbundel gericht op je tatoeage. Deze lichtbundel absorbeert de inkt die in de huidlaag zit. De energie van de laser zorgt ervoor dat de inkt in kleine deeltjes uit elkaar valt. Al deze kleine deeltjes worden door het lichaam afgevoerd als afvalstof. Daarom is het belangrijk dat je tijdens deze behandeling een gezonde levensstijl aanneemt. Zo kunnen de inktpartikels het best worden afgevoerd en zal de wonde het best genezen. Tijdens de behandeling wordt de huid gekoeld om zo het omliggende weefsel te beschermen.

Het aantal sessies hangt van persoon tot persoon af. Verschillende factoren spelen hier een rol in:

  • Het hangt af van de gebruikte hoeveelheid inkt
  • De diepte van de tatoeage
  • De aanwezigheid van kleuren (bv. Zwart is makkelijker weg te laseren, hoe lichter de kleur hoe moeilijker het wordt. Een witte tatoeage kan zo goed als niet verwijderd worden).

Na de sessie

Direct na de sessie is de huid nogal rood en opgezwollen. Een dun laagje Flamigel® opsmeren kan de roodheid en de pijn dus zeker verzachten. Enkele dagen na de sessie is het mogelijk dat er blaren en korstjes ontstaan op de wonde. Ook dan is het belangrijk om Flamigel® 2X per dag te blijven smeren. Dit om zoveel mogelijk littekenvorming te vermijden.

Verder kun je je huid best 3 wekenlang niet blootstellen aan de zon (of zonnebank). Dit voor en na elke sessie. Buiten deze periodes om kun je best gebruik maken van een factor 50+ zonnecrème op de betrokken zone. Ook is het afgeraden om te gaan zwemmen. Dit om eventuele reacties van de huid van producten die aanwezig in het water zijn te vermijden en zo tot een betere genezing te bekomen.

In kort:

  • Stel je wonde niet bloot aan de zon.
  • Ga er niet mee zwemmen.
  • Smeer 2x per dag een klein laagje Flamigel®.

Flamigel® helpt je de littekens van je verleden te verzorgen!