S.O.S. gladde benen

Stralend weer vraagt ook om stralend gladde benen. Maar veel vrouwen zijn het waxen en scheren beu omdat het zo veel werkt vergt. Heb je al eens gedacht aan lasertherapie?

Lastertherapie: een effectieve oplossing voor gladde benen

Er zijn veel redenen om een laserbehandeling te ondergaan. Buiten de ontharing kan lasertherapie toegepast worden om bijvoorbeeld het verouderingsproces van de huid tegen te gaan, rosacea te behandelen, pigmentvlekken of acnelittekens te verwijderen. Lasertherapie is een krachtige en efficiënte techniek die de huid helpt er weer stralend te doen uitzien! Maar zo’n lasertherapie kan ook nare gevolgen hebben…

De bijwerkingen en hoe deze te behandelen

Voor het resultaat zichtbaar is, ziet de behandelde huid er vaak rood en opgezwollen uit. Dit komt door de geconcentreerde lichtstralen die rechtstreeks inwerken op de huid. Na de behandeling is het dus belangrijk om de huid zo goed mogelijk te verzorgen:

  • De eerste 3 tot 5 dagen is het cruciaal om de behandelde huid goed te laten kalmeren. Breng 2 tot 6 keer per dag Flamigel® aan op de geïrriteerde huid voor een optimale verkoeling en verzachting die het genezingsproces versnelt.
  • Na lasertherapie kan de behandelde huid zeer droog worden en beginnen jeuken. Verwijder dagelijks de dode huidcellen met een zachte scrub zodat korstjes en ingegroeide haartjes plaats maken voor een gehydrateerde huid die beter kan genezen!
  • Vermijd gedurende een maand rechtstreeks contact met schadelijke UV-stralen. Dit wil niet zeggen dat je niet buiten mag komen, maar een goede zonnebescherming is zeker noodzakelijk! Breng tot 6 keer per dag een dikke laag Flamigel® aan op het behandelde gebied.