S.O.S. winter

Winterkwaaltjes

Wanneer het kouder en kouder wordt krijgt onze huid steeds meer last van winterkwaaltjes. Gebarsten lippen, uitgedroogde handen en een droge gezichtshuid. Vaak ligt dit aan de scherpe wind en de centrale verwarming die erg hoog staat. Een ding is zeker! De winterkoude doet ons lichaam echt geen goed. Gelukkig is er Flamigel® waarmee je de schade kunt beperken.

Gebarsten lippen

Iedereen heeft er wel eens last van… Zeker wanneer het wat kouder begint te worden. Flamigel® geeft je een paar handige tips gebarsten lippen tegen te gaan! Ten eerste is het belangrijk dat je niet aan je lippen begint te likken. Veel mensen doen dit vaak als reflex, maar dit droogt de lippen juist nog meer uit. Speeksel verdampt snel en hierdoor worden je lippen vaak nog droger. Probeer ook altijd je mond goed te bedekken wanneer je de kou trotseert. Beter nog bescherm je lippen van tevoren met een laagje Flamigel®! Ook wanneer je uit de koude komt is het belangrijk je lippen goed te blijven hydrateren.

Uitgedroogde handen

In de winter krijgen we vaak pijnlijke, ruwe handen. Ze worden ietwat schilferig of gaan vervellen. Deze winterkwaal veroorzaakt dus vaak nogal wat ongemak! Gelukkig zijn er tips en trucs om winterhanden tegen te gaan. Was je handen altijd met lauw water en een zeep die je handen niet ontvet. Vermijd het gebruik van luchtdrogers om je handen te drogen. Hydrateer je handen regelmatig met Flamigel® deze zal de huid weten te herstellen en ervoor zorgen dat jouw handen terug zacht aanvoelen.

Droge gezichtshuid

Je gezicht heeft het ook extra te verduren deze wintermaanden. Daarom geven wij jou maar al te graag tips om een droge gezichtshuid te vermijden. Hydratatie is enorm belangrijk! Zorg daarom dat je altijd voldoende drinkt. Probeer grote temperatuurverschillen te voorkomen en gebruik een goede verzorgende crème op je gezicht. Breng twee keer per dag Flamigel® aan op de huid en vermijd zo een droge ruwe gezichtshuid.

Zorg dat jij goed beschermd bent deze winter, zorg dat je altijd Flamigel® op zak hebt!