Skiën waar je maar wilt

Je hoeft niet altijd ver te rijden om te kunnen skiën. Af en toe bieden de Ardennen mogelijkheden, maar je kunt ook eens een indoorskibaan uitproberen. Skiën, snowboarden, langlaufen … Wat kies jij?

Zijn we weg?

Ons landje is misschien niet de meest populaire skibestemming, maar gelukkig zijn de indoorskibanen in opmars. Ze zijn een geweldige aanvulling op die schaarse momenten waarop de sneeuwlaag in de Ardennen dik genoeg is om de latten aan te binden. Alpineskiën, snowboarden, langlaufen … Alles is mogelijk op een overdekte skipiste met kunstsneeuw. Leef je dus lekker uit, maar blijf steeds voorzichtig, want een ongeluk is snel gebeurd.

Specifieke gevaren

Op indoorskibanen zouden meer ongelukken gebeuren, vooral met snowboarders, die vaker het slachtoffer blijken van valpartijen, ongelukken en blessures dan skiërs. Hoe komt dat? Door gebrek aan ervaring, te veel risico’s, te weinig ruimte om het aantal skiërs optimaal over de piste te spreiden, ongeschikt materiaal, onvoldoende respect voor de basisregels enz. Verstuikingen, kneuzingen, ontwrichtingen, breuken en kleinere verwondingen, zoals snijwonden en schrammen, komen het vaakst voor.

Wie niet gewoon is om te skiën of te snowboarden, kan gemakkelijk wondjes oplopen door zonder handschoenen de metalen zijkanten van skilatten vast te pakken. Dankzij die scherpe zijkanten kunnen je ski’s zich als het ware ‘vastbijten’ in de sneeuw, wat zorgt voor een betere grip en meer controle in de bochten. In je huid kunnen ze echter fijne sneetjes veroorzaken. Deze oppervlakkige, maar pijnlijke wondjes kun je gelukkig snel kalmeren door je handen op te warmen en te verzorgen met de juiste gel. De unieke samenstelling van Flamigel[r] verlicht snel de pijn en herstelt de beschadigde cellen. Flamigel[r] is niet toevallig de nummer één in wondverzorging!

Waar je ook gaat skiën, zorg dus dat je steeds een tube Flamigel[r] bij de hand hebt!