Snijwonden: definitie en behandeling

Oppervlakkige snijwond: definitie

Een oppervlakkige snijwond is een ondiepe wond die meestal alleen de buitenste laag van de huid, de opperhuid, aantast. Deze snijwonden kunnen worden veroorzaakt door scherpe voorwerpen zoals messen, scheermesjes of vellen papier.

Hoe behandel je een snijwond met Flamigel®?

Volg deze stappen om een snijwond te behandelen met Flamigel®:

  1. Was je handen en maak de wond schoon door deze af te spoelen met stromend water of door een specifiek product zoals Flamirins® te gebruiken.
  2. Droog de wond door deze voorzichtig te deppen met een schone doek.
  3. Breng een dikke laag Flamigel® aan op de snijwond. Zorg ervoor dat je een gelijkmatige laag gel aanbrengt op het hele getroffen gebied.
  4. Laat de gel zich vanzelf verspreiden, vermijd intens inwrijven.
  5. Herhaal dit 1 keer per dag, naar behoefte.
  6. Dek de wond indien nodig af met een verband of pleister en vervang dit dagelijks. Breng bij hevige pijn een laag Flamigel® aan op een steriel verband en leg dit over de wond. Als het verband moeilijk te verwijderen is, bevochtig het dan een paar minuten onder stromend water of met Flamirins® voordat u het verwisselt: het zal dan gemakkelijker loslaten.
  7. Bij het aanbrengen van Flamigel® is het raadzaam om geen andere producten te gebruiken op het behandelde gebied om te voorkomen dat de werking wordt verstoord of eventueel extra irritatie wordt veroorzaakt.

Flamigel® kan gebruikt worden voor snijwonden op verschillende plaatsen op het lichaam; handen, vingers, voeten, armen, … Het mag niet op de oogleden of in de ogen gebruikt worden.