SOS Back to school

De zomermaanden waren anders dan anders… We hebben ze gevuld met staycations, thuis activiteiten, luieren in de zetel maar vooral veel familietijd! Nu de vakantie voorbij is, zijn alle hens aan dek voor het nieuwe schooljaar. Snel nog alle schoolartikelen in huis halen! Voldoet de boekentas van vorig jaar nog? Of moeten we nog snel een nieuwe voorzien? We proberen ons op alle mogelijke manieren voor te bereiden daar waar mogelijk, maar soms vergeten we toch nog wel iets…

Fit voor de turnlessen?

De kinderen konden zich deze zomer recreatief bezighouden met allemaal leuke activiteiten… Maar het begin van het schooljaar betekent weer een jaar vol sport en spel. Hier zijn wat tips van ons om zeker geen blessures op te lopen!

 • Begin op een laag pitje en put de kinderen zeker niet uit.
 • Begin altijd met een goede warming up en eindig nog met stretching.
 • Kies een schema dat past. Maak gebruik van verschillende soorten intervallen.
 • Kinderen hebben geen besef van afstand of tijd, visualiseer hun prestaties. Blokje rondlopen, lopen tot het 2e lantaarnpaal, tot aan de paarse auto en terug, …
 • Het is heel belangrijk om de kinderen altijd te blijven aanmoedigen en complimenteren. Beloon ze ook voor hun prestaties.
 • Gewoon duurloop is maar saai. Breng variatie in het schema, het kan van alles zijn duurloop, sprintjes, huppelen, knie heffen, dribbelen, …
 • Goede loopschoenen zijn zeer belangrijk. Het voorkomt blessures!
 • Het allerbelangrijkste is dat de kinderen er plezier aan beleven! Betrek hen daarom ook in het hele proces van kiezen, plannen tot uitvoeren.

Voorbereid of niet

De turnlessen en pauzes kunnen er soms hevig aan toe gaan! Of je nu voorbereid bent of niet. Een schaafwond tijdens het basketten, een brandplek tijdens touwklimmen, zonnebrand van een middagloopje, het kan allemaal. Volg daarom de vaste 4 stappen om de pijntjes goed te verzorgen:

 1. Reinig de wond met stromend water of Flamirins®
 2. Dep de wond zachtjes droog met een proper doekje
 3. Behandel de wond met Flamigel®. Zo creëer je een vochtig milieu dat gunstig is voor de wondheling (tot 40% sneller) en voorkom je korstvorming.
 4. Dek de wond indien nodig af met een steriel niet klevend verband en vervang dit dagelijks.

Wees voorbereid op wondjes met Flamigel®!