Sportwondjes: onze tips!

Of je nu fietst, loopt of aan volleybal doet, iedereen die op regelmatige basis sport, krijgt er wel eens mee te maken: sportletsels. Naast overbelastingen, verstuikingen, kneuzingen of spierscheuren worden we vaak geconfronteerd met kleine wondjes. En dan is Flamigel® de beste oplossing!

 

Flamigel®: scoort bij sportwondjes

 

  • Schuurplekken: Eén van de meest voorkomende sportblessures. Of het nu veroorzaakt wordt door een knellende sportbeha, een hard fietszadel, of een krappe sportshort, schuurplekken zijn geen lachertje! Breng Flamigel® aan en dek de wond af. Herhaal dit dagelijks tot de wond genezen is.
  • Schaaf- en snijwonden: Een val van je fiets of een uit de hand gelopen tackle bij het voetballen? Schaaf- en snijwonden zijn veelvoorkomend, maar vaak niet ernstig. Ontsmet de wond indien nodig, breng een wondhelende verzorging zoals Flamigel®aan die de wond vochtig houdt om de genezing van de wond te versnellen en dek af.
  • Zonnebrand: Als je vaak buitensport heb je vast eens zonnebrand opgelopen. Hier is voorkomen natuurlijk de eerste stap. Sporten is zweten dus kies voor waterproof zonnecrème met een hoge beschermingsfactor. Ben je toch verbrand? Breng meerdere malen per dag een laag Flamigel® aan tot de roodheid en pijn verdwenen zijn.

 

Ook bij blaren, hoofdletsels of zadelpijnen kan Flamigel® verlichting bieden. Kortom, Flamigel® is de ‘must have’ in elke sporterskit!