Start 2019 met goede én haalbare voornemens

Oef. De eindejaarsperiode is weer achter de rug. De uitgebreide etentjes zijn verteerd en het is opnieuw tijd om te bewegen. Ben jij iemand die ambitieuze doelen stelt voor zichzelf? Dan heeft Flamigel® enkele tips voor jou. Maar eerst en vooral wensen we je een gezond en veilig 2019!

Goede voornemens
Het nieuwe jaar is uit de startblokken geschoten. Jij ook? Vele mensen nemen zich aan het begin van het jaar voor om meer aan sport te doen. Het is gezond, zowel voor je geest als voor je lichaam. Toch is een ongelukje nooit veraf. Zeker tijdens de wintermaanden kan je uitglijden op de gladde wegen. Schaafwonden zijn dan het pijnlijke gevolg. Dit komt omdat de bovenste laag van de huid wordt afgeschuurd waardoor de zenuwuiteinden en bloedvaten een beetje beschadigd zijn. Een goede verzorging is daarom belangrijk.

Reinig de wond met stromend water of met een specifiek reinigingsproduct. Dep vervolgens de wond zachtjes droog met een proper doekje. Breng Flamigel® aan die de wond vochtig houdt om de genezing van de wond te versnellen. Bedek indien nodig de wond met een steriel niet-inklevend verband en vervang dit dagelijks.

Ambitieus of realistisch?
Goede voornemens zijn al te vaak erg ambitieus. Zie je al dat sporten na enkele weken niet meer zitten? Dan hebben we een rustigere en toch actieve oplossing: wandelen. Het is dé oplossing voor wie dagelijks wat beweging wil. Saai? Absoluut niet. Wandel een half uurtje in de buurt van je woning of ga naar het dichtstbijzijnde park of bos. Ideaal om even tot rust te komen en een frisse neus te halen!

Ultieme tip
Op zoek naar een nog makkelijker goed voornemen? Maak van Flamigel® een must in je huisapotheek. Zo genezen je wondjes sneller en heb je bovendien een kleiner risico op littekens. Weet je wat? Knoop je stapschoenen aan en wandel eens naar de apotheker. Een win-win!