Tips bij ski- en snowboardongelukjes

Zijn uitgebreide kerstdiners niets voor jou? Een populair alternatief is om de feestdagen met je familie door te brengen op de skipiste. In die extreme koude, droge lucht en felle zon mag je echter niet vergeten zorg te dragen voor je huid. Ontdek onze tips bij wintersportongelukjes en zonnebrand op skivakantie!

Vermijd droge huid

Door de lage luchtvochtigheid en de vaak gure wind droogt je huid snel uit. Wrijving aan bijvoorbeeld je skilaarzen kan ervoor zorgen dat je huid bovendien sneller geïrriteerd geraakt, wat dan weer kan leiden tot wondjes. Deze kleine wondjes kan je makkelijk behandelen met Flamigel®. Maar voorkomen is beter dan genezen. Let er dus op dat je geen producten of zeep gebruikt die je huid nog meer uitdrogen en hydrateer voldoende met bijvoorbeeld een voedende bodylotion. Ook een hydraterende crème kan hier redding brengen. Smeer dagelijks je gezicht en handen goed in. Vergeet ook je lippen niet! Gesprongen en gebarsten lippen kan je echt missen op de piste.

Neem geen bad

Zin in een lekker bad na de hele dag buiten te zijn geweest? We willen de pret niet bederven, maar het warme water is nefast voor je huid. Kan je er toch niet aan weerstaan? Gebruik dan een goede badolie en smeer na het afdrogen je hele lichaam in met bodylotion of een voedende lichaamsolie.

Bescherm je tegen felle zon

Je zou er in eerste instantie niet aan denken, maar ook in de bergen kan je makkelijk verbranden. Hoe hoger je gaat, hoe schadelijker UV-stralen immers worden. Bovendien word je in de sneeuw geconfronteerd met reflecterend licht, waardoor je huid verrassend snel verbrandt. Smeer je daarom zeker ‘s ochtends en ‘s middags in met zonnecrème met een voldoende hoge beschermingsfactor. Zeker gevoelige plekjes als je neus, wangen, oren en oogleden niet vergeten. Toch last van zonnebrand? Smeer je na het skiën in met een laagje Flamigel® en je zonnebrand zal tot 40% sneller genezen. Die hippe zonnebril is uiteraard ook een must, zelfs wanneer het bewolkt is. Zorg wel dat deze UV-beschermende glazen heeft.

Voorkom spierpijn

Op de skipiste belast je spieren die je doorheen het jaar niet al te vaak gebruikt. Spierpijn is dus niet ongebruikelijk. Neem daarom zeker een spierbalsem mee om je spieren en gewrichten soepel te houden.

Drink voldoende

Geen geslaagde skivakantie zonder een goede après-ski. Maar daar hebben we het niet over. In de winter ben je niet geneigd veel te drinken. Je huid bestaat echter voor een groot deel uit water. Op de skipiste ben je de hele dag actief bezig, dus vaak en veel water drinken is zeker een aanrader!

Verzorg kleine wondjes

Op de skipiste kan je gemakkelijk wondjes oplopen. Wanneer je je ski’s van en naar de piste moet sleuren, kunnen de scherpe zijkanten van je ski’s fijne sneetjes in je huid veroorzaken. Deze pijnlijke wondjes kan je makkelijk verzorgen met Flamigel®, dat de pijn verlicht en helpt de beschadigde cellen te herstellen. Ook bij zonnebrand is Flamigel® je perfecte redmiddel. Of je nu gaat skiën of snowboarden, zorg dus dat je steeds een tube Flamigel® bij de hand hebt.