‘Toxische’ schoenen?

Er zijn in Europa heel wat brandwonden en allergieën gerapporteerd naar aanleiding van een antischimmelproduct in nieuwe schoenen die elders worden geproduceerd.

Buitenlandse wereldfabriek

Dimethylfumaraat is een fungicide dat sterke allergische reacties kan uitlokken. De schimmelwerende stof is al jarenlang verboden in Europa, maar wordt helaas nog veelgebruikt in de wereldfabriek die China vandaag is. Daar wordt de stof met name gebruikt voor de productie van meubels en schoenen. De laatste jaren duiken er in heel Europa steeds vaker meldingen op van contactallergieën en brandwonden.

Fataal contact

De effecten van deze chemische substantie zijn nochtans ruim gedocumenteerd en tonen aan dat eenvoudig contact met een voorwerp dat de stof bevat al een allergische reactie zoals contacteczeem kan uitlokken of lelijke brandwonden kan veroorzaken.

Een Française maakte het onlangs nog mee: haar voeten waren volledig bedekt met brandwonden nadat ze haar gloednieuwe schoenen slechts een paar uur had gedragen. Resultaat? Ze kon pas tien dagen later haar favoriete hakken weer aantrekken!

Bij oppervlakkige brandwonden is Flamigel[r] de perfecte oplossing om de pijn te verzachten en de beschadigde huid zo snel mogelijk te herstellen. Breng de gel gedurende enkele dagen 1-2x/ dag aan.