Triatlon: beginnersfouten?

Niet iedereen kan onmiddellijk een triatlon aan, je wordt namelijk niet ‘zomaar’ triatleet. Dé beginnersfout? Huidwrijving!

Verraderlijke valstrikken

Met een professionele aanpak en een indrukwekkende portie doorzettingsvermogen krijgt elke triatleet vroeg of laat controle over zijn lichaam en training. Voordat het zover is, lopen veel sporters echter in de val door kleine, soms pijnlijke details.

Wie zich aan het triatlonavontuur waagt, moet niet alleen aandacht schenken aan de ideale trainingsschema’s, de juiste voeding, een goede nachtrust, voldoende recuperatietijd enz. Ook meer praktische en technische aspecten zijn belangrijk, zoals de juiste uitrusting en mogelijke verwondingen door wrijving tijdens het trainen. Irritaties en brandwonden komen vaker voor dan je zou denken.

Heel belangrijk: vermijd brandwonden door wrijving

Een geschikte outfit is een basisvereiste: de juiste schoenen, speciale technische sportkleding (trisuit, short, zwempak enz.) en materiaal in goede staat. Zelfs daarmee ben je als atleet echter nog niet altijd beschermd tegen huidverwondingen.

Flamigel[r] is de ideale oplossing om zo snel mogelijk na de inspanning je huidcellen te helpen herstellen. Flamigel[r] houdt de wond optimaal vochtig, waardoor er geen risico op korstvorming is! Een belangrijk voordeel voor atleten die intensief willen presteren en genieten.