Venijnige kastanjes

Niets gaat boven een heerlijke herfstwandeling in de natuur, maar helaas schuilt ook dan het gevaar in een klein hoekje. Van natte bladeren tot scherpe takken en venijnige doornen: een ongelukje is gauw gebeurd.

Blanke pit, ruwe bolster

Op zondag trekken de vijfjarige Lucas en zijn ouders het bos in. Ze genieten van de natuur en ontdekken samen de herfst met de paddenstoelen en eikels, wilde en tamme kastanjes, mos en prachtig gekleurde bladeren. Lucas kijkt zijn ogen uit: hij loopt enthousiast heen en weer en geniet van elke verrassing.

In zijn euforie glijdt hij uit over een hoopje natte bladeren en komt hij terecht op een grote kastanjebolster. Gedaan met de pret! Zijn pols is bedekt met doornen, het prikt en doet pijn. Hij begint te huilen.

Flamigel[r] – redder in nood

Terug thuis bekijkt mama de schade van nabij, terwijl ze Lucas probeert te troosten. Ze maakt zijn pols zorgvuldig schoon en verwijdert voorzichtig één voor één de doornen met een pincetje zodat ze niet kunnen afbreken. Lucas is dapper, maar het doet echt wel pijn. Zodra alle doornen verwijderd zijn, brengt mama een laagje Flamigel[r] aan om de pijn te verzachten. Zo kunnen ook de venijnige wondjes van de doornen snel genezen.

‘Kastanjebolster’ – het was een nieuw woord voor Lucas, maar hij zal het ongetwijfeld niet snel vergeten!