Verantwoord genieten: kies het juiste zonneproduct

Flamigel voor zonnebrand

De zomer is in ’t land! Met de vakantie in aantocht vertrekken we weer met z’n allen naar de zon of genieten we van het mooie weer in België. Ontspannen met een dagje strand, een lekker drankje op het terras of een mooie wandeling? Check! Wat daarbij zeker niet mag ontbreken, is een goed zonneproduct én Flamigel® natuurlijk!

 

Hoe kies je de juiste zonnebescherming?

Zonneproducten beschermen je tegen schadelijke UV-stralen die zonnebrand, huidveroudering of huidkanker kunnen veroorzaken. Goed smeren is dus noodzakelijk!

 

Zonnebescherming is verkrijgbaar in melk, sprays of olies. In theorie is er geen verschil op vlak van bescherming, zolang je het maar goed en rijkelijk aanbrengt. Kies bovendien altijd voor een waterproof product.

  • Zonnemelk is vaak aangenaam, omdat het snel in de huid trekt en niet kleeft.
  • Zonnespray is dan weer makkelijk om aan te brengen, maar vraagt vaak meer vloeistof om optimaal te werken. Bovendien mag je niet vergeten het product voldoende uit te smeren!
  • Een beschermende zonne-olie geeft je huid een mooie glans, maar is lichter van textuur, waardoor je meer moet aanbrengen. Let wel op met monoï-olie, deze boost je kleurtje maar beschermt je niet.
  • Tegenwoordig komen er allerhande nieuwe variaties op de markt, zoals zonnemousse of zonnemist. Ook hier geldt: veel en herhaaldelijk aanbrengen.

 

TIP: Kies de factor die past bij je huid

Wanneer je van het zonnetje geniet, smeer je je best elke twee uur rijkelijk in. Maar met welke factor? Veel hangt af van je huidtype. Sommige mensen hebben nu eenmaal een lichtere huid, waardoor ze makkelijker verbranden. Doe de huidtypetest van Stichting tegen Kanker en ontdek welke factor het best bij jouw huidtype past. De ideale factor beschermt je tegen gevaarlijk UV-licht, maar zorgt wel voor een mooi, natuurlijk kleurtje. Daarnaast is je vakantiebestemming allesbepalend. Als je een tripje boekt naar de bergen of de tropen smeer je best een hogere factor.

 

Is ondanks onze tips het kwaad toch geschied en zit je met een roodgekleurd velletje? Flamigel® verzacht en verkoelt de huid. Breng (tot zesmaal per dag) een dikke laag Flamigel® aan tot de roodheid en de pijn verdwenen zijn en de huid niet meer vervelt. Blijf ook uit de zon en drink voldoende water om te hydrateren.

 

Geniet van de vakantie!