Verfrissen, kalmeren en pijn vermijden

Iedereen die zich net gekwetst heeft, kan wel wat liefde en aandacht gebruiken… Met de juiste stappen en de juiste houding kom je al een heel eind. De juiste volgorde: verfrissen, kalmeren en pijn vermijden.

De juiste stappen volgen is onmogelijk zonder de juiste producten.

Waarom verfrissen?

Vallen met de fiets, uitglijden tijdens het klussen, de barbecue te dicht bij de speelzone zetten, even onzorgvuldig zijn bij het tuinieren… Het gevaar schuilt vaak in een klein hoekje. Is het kwaad eenmaal geschied, blijf dan rustig en onderneem onmiddellijk actie.

De eerste essentiële stap is de wond opfrissen, door deze proper te maken onder stromend water. Niet alleen kan je een wond beter beoordelen als deze proper is, het afspoelen geeft je ook een moment om wat rustiger te worden en werkt troostend. In sommige gevallen (snijwond door gereedschap, vuile wond enz.) moet je de wond ook desinfecteren.

Pijn vermijden

Huidwonden of kwetsuren doen vaak pijn! Natuurlijk helpt een knuffel of een magisch kusje van mama om de pijn te verlichten. Maar er is ook een product dat het verschil maakt: Flamigel[r]! Dankzij haar hydrocolloïdale formule vormt deze gel een beschermende en verzachtende laag.  Bovendien geeft Flamigel[r] vocht af om de wondheling te versnellen en te voorkomen dat er een korstje gevormd wordt.

Zo kan je al snel elk pijntje!