Vochtige wondheling

Een vochtig wondmilieu zonder korst zorgt ervoor dat een wond tot 40% sneller geneest. Toch weet slechts 22% van de Belgen dat een vochtig wondmilieu bijdraagt aan snellere genezing. In deze blog leggen we kort uit wat de voordelen zijn van een vochtig wondmilieu.

Een korst
Wat veel mensen niet weten is dat een korst niet staat voor genezing. Eerder het tegenovergestelde! Een korst vertraagt wondheling en verhoogt de kans op littekens. Een korst beperkt bovendien de beweeglijkheid en beschermt niet tegen infecties zoals vaak gedacht wordt.

Vochtig wondmilieu
Net zoals planten water nodig hebben om te groeien heeft een wond vocht nodig om te genezen. Een vochtig wondmilieu zonder korst zorgt er dan ook voor dat wonden tot 40% sneller genezen.

Voordelen vochtig wondmilieu
Versnelt de genezing van de huid: voor celgroei is er een vochtig wondmilieu nodig om zo nieuw huidweefsel te kunnen vormen. Flamigel® zorgt voor de optimale omstandigheden voor de vernieuwing van de huidcellen en de wondheling.

Een vochtig wondmilieu houdt je wond soepel: wanneer er geen korstje op de wond ontstaat betekent dit dat je wond soepel blijft. Dit zorgt er dan weer voor dat je een stuk bewegelijker bent.

Het voorkomt littekenvorming: dankzij een vochtig wondmilieu verkrijg je een versnelling van het gezingsproces hiermee verklein je dan ook de kans op littekens. Want wees nu eerlijk… Wie wil er na een akelige val nog worden herinnerd aan zo’n lelijke plek.

Het helpt tegen korstjes: Wanneer een wond gewoon aan de lucht droogt krijgt het dus een korstje. Dit zorgt vaak voor irritatie op de wond en maakt het moeilijker voor de wond om te helen. Wanneer je de wond 2x per dag insmeert met Flamigel® creëer je een vochtige wondomgeving en vermijd je korstjes.