Wat zit er in je huisapotheek?

Een nuttige en efficiënte huisapotheek moet producten bevatten die gebruiksvriendelijk en veilig zijn, en die snel een gepaste oplossing bieden bij uiteenlopende problemen.

In elk huis vind je wel een medicijnkastje met een aantal klassiekers (een ontsmettingsmiddel, een thermometer, verband en pleisters, keelpastilles, enz.). Daarnaast bevat het medicijnkastje enkele specifieke geneesmiddelen afhankelijk van de samenstelling van het gezin, de leeftijd van de kinderen, chronische ziekten, enz.

Een vaste waarde in je huisapotheek

Een huisapotheek is bedoeld om kleine ongemakken onmiddellijk te kunnen verhelpen. Idealiter bevat een huisapotheek producten waarmee je in elke situatie snel kunt reageren, zoals:

  • een pijnstiller: bij hoofdpijn, rugpijn, tandpijn of om de koorts te laten zakken
  • steriele kompressen: om wonden te verzorgen/beschermen of een verband aan te leggen
  • een wondreinigingsmiddel zoals Flamirins
  • arnicazalf: om blauwe plekken en builen te behandelen, ontstekingen te kalmeren en de pijn te verzachten bij een val of ongelukje
  • een product tegen brandwonden: om te verfrissen, de pijn te verzachten en de huid te herstellen, zoals Flamigel
  • enz.

Praktische en efficiënte producten die hulp bieden in verschillende situaties, zoals Flamigel, zijn uiteraard een fijne aanwinst in de huisapotheek.

Waarom zou je Flamigel[r] een plekje geven in je huisapotheek?

Omdat Flamigel[r] dé nummer 1 in wondverzorging is. Dit product is ideaal om schaafwonden, brandwonden, zonnebrand, snijwonden en andere oppervlakkige letsels te verzorgen. Het voorkomt de vorming van korsten, geneest tot 40% sneller en beperkt het risico op littekens. Je kunt dus maar beter een tube bij de hand hebben.