Werking

Flamigel® werkt als een spons voor oppervlakkige wonden. Het absorbeert overtollig vocht uit vochtige wonden en hydrateert droge wonden. Hierdoor heeft een wond steeds de optimale vochtigheidsgraad en geneest ze sneller. Minder kans op littekens dus!

Een wond zonder korst geneest tot 40 % sneller, dat verkleint het risico op littekens.*

*Thomas S., Wound Management And Dressings. The Pharmaceutical Press London 1990. Chapter 2: Functions of a Wound Dressing. P. 9-19

Smartgel

voor elk type oppervlakkige wond

Flamigel® is een combinatie van een hydrogel en een hydrocolloïd. Bij te droge wonden gaat de hydrogel vocht inbrengen in de wond, bij te vochtige wonden zal de hydrocolloïd vocht uit de wond onttrekken. Zo bekom je een optimaal vochtig wondmilieu dat voor een snellere heling zorgt. Een snellere wondheling resulteert op haar beurt in een verlaagde kans op littekenvorming.

Verkoelend & pijnstillend effect

Bij contact met de huid zal het vocht in Flamigel® verdampen en warmte met zich onttrekken, wat resulteert in een verkoelend en pijnstillend effect.

Barrière tegen besmetting

innovatieve formule

Bij het aanbrengen van Flamigel® wordt een lichtzure, beschermende laag op de wond gelegd die zal verhinderen dat micro-organismen van buitenaf de wond kunnen binnendringen.

Wist je dat onze huid van nature lichtzuur is? Dat is onder andere om bacteriën en andere micro-organismen af te weren en ons lichaam te verdedigen tegen indringers. Maar van zodra je gewond bent, valt deze barrière weg. Flamigel® gaat die natuurlijke functie van de huid overnemen en zo ons lichaam verder beschermen tegen ongewenste indringers.

Ontdek de unieke werking van Flamigel®

to change this html