Winterpret…

Wie waant zich niet meteen weer kind wanneer de sneeuw van onze alledaagse omgeving een feeëriek landschap maakt? De verleiding om de sneeuw aan te raken, ermee te bouwen en erin te spelen is groot – maar het gevaar schuilt in een klein hoekje.

Leuke spelletjes, kleine risico’s

Kinderen zijn dol op sneeuw! Zolang ze warm gekleed zijn en de voetjes, handjes, oren en neus goed beschermd zijn terwijl ze een sneeuwpop maken, een iglo bouwen, poolreiziger spelen of een sneeuwballengevecht houden, kan de pret niet op. Maar als ze hun handschoenen uitdoen, een sneeuwbal in het gezicht krijgen of zich pijn doen wanneer ze zich verstoppen achter een boom of muur om een gevaarlijk projectiel te vermijden, kan het mislopen. Op de huid, die misschien wat gevoeliger is door de kou, kan zich een brandwond of een schaafwond vormen.

Gelukkig genezen die kleine wondjes snel dankzij Flamigel[r]. De gel één of twee keer per dag aanbrengen zonder de wond af te dekken, zal de huid snel verzachten en herstellen met een verminderd risico op littekens.

Sneeuwruimen zonder pijn

Ook volwassenen hebben baat bij de gel. Wanneer je sneeuw ruimt met een sneeuwschep kan de huid ook beschadigd raken. Bescherm je handen goed. In de kou kan je namelijk last krijgen van kloofjes.