Wonden helen 40% sneller zonder korst

Een vochtig milieu creëren om de wondheling met 40% te versnellen, de wond optimaal hydrateren: dat kan! Maar hoe?

De vochtigheidsgraad is een van de belangrijkste parameters bij wondheling. Alles wat ertoe leidt dat de vochtigheidsgraad niet aangehouden kan worden, vertraagt de wondheling. En alles wat de vochtproductie versterkt, verhoogt het risico op verweking en infectie. Het evenwicht moet dus optimaal zijn.

Een wond zonder korst geneest sneller.

Dankzij zijn hydrocolloïdale gelformule versnelt Flamigel[r] de wondheling tot 40%.

Vanwege zijn textuur bezit een gel verfrissende, hydraterende en verzachtende eigenschappen, waardoor huidletsels efficiënt en aangenaam behandeld kunnen worden. Flamigell[r] gaat echter nog veel verder: dankzij de hydrocolloïden in zijn formule kan hij het overtollige vocht uit de wond absorberen en een optimaal hydratatieniveau behouden. Hierdoor wordt een vochtig milieu gecreëerd dat een snelle wondheling bevordert en het risico op littekenvorming beperkt. Flamigel[r] bevat ook arginine, een aminozuur dat de synthese bevordert van collageen, een element dat onontbeerlijk is voor de reparatie van huidcellen.

Geen korst, geen litteken

Door de wondheling te bevorderen en te versnellen, vermijdt Flamigel[r] de vorming van korsten.

Het zijn immers de korsten die de ontwikkeling en de organisatie van nieuwe huidcellen verhinderen. Korsten vertragen de wondheling en de genezing, verhogen het risico op littekens enz.