Zwemmen met wondjes: Flamigel® geeft raad!

Er is niets leuker dan wat baantjes trekken in het zwembad of lekker plonzen in de zee. Zwemmen geeft een boost aan je lichaam en je mood. Maar wat als je wondjes hebt? Mag je dan nog zwemmen? Flamigel® geeft raad!

Zwemmen in het zwembad

Als je een open wond hebt, is het niet aangeraden om te gaan zwemmen. Bacteriën kunnen makkelijk in de wond dringen en zo terecht komen in de bloedbaan. Er kan ook een te hoge concentratie chloor in je wond terechtkomen, wat schadelijk is voor de gezondheid en het herstel. Wanneer echter de wond gesloten is en goed geneest met behulp van Flamigel®, kan het minder kwaad om een bezoekje te brengen aan het zwembad. Je kan voor de zekerheid een transparante en waterdichte pleister over de wond plakken, zodat er zeker geen vuil in de wond terecht komt.

Een duik in de zee?

Je kent het gevoel wel wanneer je zwemt in zee met een wondje: het zoute water prikt enorm! Een veelvoorkomende, maar foutieve!, theorie is dat het zoute water de wondheling bevordert. Maar de zee bestaat niet enkel uit zout… ze zit ook vol bacteriën en virussen. Meestal is dit niet iets om je zorgen over te maken, maar wanneer je dit combineert met warmer water waar bacteriën vrij spel hebben en een slecht afweersysteem kan de wond gaan infecteren. Wil je op zeker spelen? Wacht dan tot de wond genezen is. Gebruik tot 3x per dag Flamigel® en je wond geneest tot 40% sneller. Voor je het weet kan je weer de zee in.

Sea you soon!