Blog | Flamigel
Een handje toesteken kan gevaarlijk zijn

Samen aan tafel

Gezellig en lekker eten met familie of vrienden is helaas niet altijd zonder gevaar …

Katten hebben scherpe klauwen

Dit katje pak je niet zonder handschoenen aan

Katten kunnen heerlijk speels zijn, maar ook vrijgevochten. Ze hebben een eigen wil en weten hun doel perfect te bereiken, al is dat niet altijd even leuk. Een flinke krab kan immers lelijke sporen nalaten …

Valpartijen zijn bijna onvermijdelijk met een hoverboard

Opgelet voor valpartijen met het razend populaire hoverboard

Dit gemotoriseerde skateboard verovert het hart van klein en groot. Iedereen is er dol op, maar ermee 'rollen' is niet zo makkelijk als het lijkt …

Sportief op de loopband

Sportief op de loopband

Trainen op de loopband is niet helemaal hetzelfde als lopen in de buitenlucht … Daar zijn mijn verbrande knieën het pijnlijke bewijs van!

Wonden helen 40% sneller zonder korst

Wonden helen 40% sneller zonder korst

Een vochtig milieu creëren om de wondheling met 40% te versnellen, de wond optimaal hydrateren: dat kan! Maar hoe?

Op kamp met Flamigel®

Met een gerust hart op kamp dankzij Flamigel®

Je kunt je kinderen met een gerust hart op kamp laten vertrekken als je weet dat kleine wondjes alvast geen probleem zullen zijn. Wat zit er in hun bagage? 

Sport: houd een beetje rekening met je huid

Sport: houd een beetje rekening met je huid

Elke sportactiviteit kan de huid zwaar op de proef stellen. Wrijving, schokken, irritaties, blaren, je kent het wel. Maar wat kan je daaraan doen?

Splinter

Een splinter, wat is dat precies?

Een splinter is een scherp maar flinterdun stukje hout, glas of metaal dat per ongeluk onder de huid is terechtgekomen. Een splinter hindert en kan pijnlijk zijn, en dus is het belangrijk om het wondje goed te verzorgen.

Het wintersportseizoen is aangebroken!

Het wintersportseizoen is aangebroken!

Wat ziet ijsschaatsen er toch altijd prachtig uit! Het is echter een lastige, moeilijk aan te leren sport. Uitglijders zijn onvermijdelijk en leveren meestal iets minder artistiek verantwoorde valpartijen op.

'Toxische' schoenen?

'Toxische' schoenen?

Er zijn in Europa heel wat brandwonden en allergieën gerapporteerd naar aanleiding van een antischimmelproduct in nieuwe schoenen die elders worden geproduceerd.

Met de kinderen naar een afgelegen plek

Met de kinderen naar een afgelegen plek

In de zomer zoek ik het liefst van al de natuur op, ver weg van alles, om te kunnen ademen en me te herbronnen. Ik neem de kinderen mee, en dat betekent dat ik ook enkele voorzorgen moet nemen.

Eerst Flamigel® en dan...

Eerst Flamigel® en dan...

Bij wondjes en brandwonden weet ik perfect hoe ik mijn schatjes kan geruststellen.

Opgepast wanneer je met blote benen van de moto stapt!

Een ritje op de moto?

Brandwonden op het been door contact met de uitlaat zijn een veel voorkomende verwonding bij motorrijders.

Verbrand bij het koken

Papa heeft zich verbrand bij het koken

Wat een pech, hij wilde ons verrassen met zijn kookkunsten, maar heeft zich lelijk verbrand toen hij de schotel uit de oven haalde. Gelukkig had hij de juiste reflex! Zou jij hetzelfde hebben gedaan?

Wondverzorging: hoe weet je nu zeker dat je het juiste doet?

Wondverzorging: hoe weet je nu zeker dat je het juiste doet?

Er zijn wonden die je thuis kunt verzorgen, wonden die je best door een arts laat bekijken en wonden die een bezoekje aan de spoed rechtvaardigen. Enkele tips om er wijs uit te raken…

Brandwonden door een klimtouw komen het vaakst voor op de armen, de polsen, de elleboogplooi en de vingers

Klimmen: wanneer het touw brandwonden veroorzaakt

Zelfvertrouwen en veiligheid zijn een absolute vereiste bij het klimmen, meer nog dan in eender welke andere discipline. Helaas kunnen flinke valpartijen en lelijke brandwonden niet altijd worden vermeden.

Home sweet home

Home sweet home

Zodra de thermometer onder nul zakt, nestelen we ons gezellig voor de open haard. De vlammen die het huis verwarmen en verlichten is uniek. Geniet van de winterse momenten, maar hou het veilig. 

Matchbal

Matchbal

Ik wilde fit het nieuwe werkjaar inzetten en dus besloot ik mijn zomers tennisritme weer op te pikken. Maar ik ben misschien wat te enthousiast geweest…

Skiën waar je maar wilt

Skiën waar je maar wilt

Je hoeft niet altijd ver te rijden om te kunnen skiën. Af en toe bieden de Ardennen mogelijkheden, maar je kunt ook eens een indoorskibaan uitproberen. Skiën, snowboarden, langlaufen … Wat kies jij?

Ontharen met warme was

Ontharen met warme was

Vrouwen halen vaak heel wat uit de kast voor een onberispelijke look. Wil je aan de slag met warme was voor stralende benen? Volg dan strikt de gebruiksaanwijzing om brandwonden te voorkomen.

Is een korst nuttig voor de wondheling of niet?

Is een korst nuttig voor de wondheling of niet?

Nog altijd denken heel veel mensen dat de vorming van een korst gunstig of zelfs onontbeerlijk is voor een goede wondheling. Maar is dat wel zo? 

Wanneer dek je een wond of snijwond best af met een kompres?

Wanneer dek je een wond of snijwond best af met een kompres?

Het belangrijkste bij elke wond is dat je deze correct behandelt. Maar wanneer moet je een wond nu eigenlijk afdekken met een kompres? 

Marshmallowparty!

Marshmallowparty!

Kinderen vinden het geweldig om marshmallows te roosteren boven een kampvuur. Het is superleuk om te doen en bovendien verrassend lekker. Speel echter niet met vuur als je het plezierig wilt houden!

Berenklauw

Let op voor berenklauw

Berenklauw is een plant die in België vaak voorkomt langs autowegen en spoorlijnen, in wilde tuinen en in bossen. De plant is giftig en kan ernstige wonden en brandwonden veroorzaken.

Koken in de wok

Koken in de wok: lekker en snel

Wokken is een op-en-top Aziatische bereidingsmethode die duidelijk haar weg heeft gevonden naar onze westerse keuken. Koken in de wok is makkelijk, snel en gezellig, maar kan helaas ook brandwondjes veroorzaken.

Opgepast: het is glad!

Opgepast: het is glad!

De eerste echte winterdagen gaan vaak gepaard met mist en ijzel. Dat leidt elk jaar opnieuw tot ongevallen en valpartijen, met verwondingen tot gevolg.

Joepie, op sneeuwklassen!

Joepie, op sneeuwklassen!

Met de hele klas gaan skiën, dat belooft een fantastische vakantie te worden! Veel ouders zijn stiekem een beetje ongerust, maar paniek is niet nodig als er ook een tube Flamigel® in de bagage zit. 

Aandacht voor de galenische vorm van producten

Aandacht voor de galenische vorm van producten

De textuur van een verzorgingsproduct of een geneesmiddel is uitermate belangrijk. Die farmaceutische of galenische vorm bepaalt namelijk de toediening en de absorptie van het product.

Klaar voor de vakantie?

Klaar voor de vakantie?

Voor een rustige vakantie kun je maar beter voorzien zijn op al die kleine probleempjes die kunnen opduiken, zodat je nooit snel-snel een oplossing hoeft te zoeken. Een gewaarschuwd gezin is er twee waard! 

Net iets te goed gepoetst …

Net iets te goed gepoetst …

In een poging om mijn trein nog te halen, merkte ik in mijn haast de gloednieuwe glazen deur in de inkomhal bij mijn klant niet op …

Madame Flamigel®

Madame Flamigel®

Zo noemen mijn collega’s me op kantoor. Met mijn tube Flamigel® heb ik al heel wat collega's geholpen: Edith van de boekhouding, Mike van marketing... en zelfs mijn baas!

Gevaar in de tuin

Gevaar in de tuin

Het zonnetje schijnt en we krijgen weer zin in tuinieren. Een ongelukje met het snoeimes? Een schaafwond? Wees slim, gebruik Flamigel®!

Schaafwonde tijdens het sporten

Schaafwonden opgelopen tijdens het sporten: ga voor de Flamigel®-reflex!

Bij het sporten loop je gemakkelijker allerlei kleine letsels op. Ook al zijn die meestal niet zo erg, toch moeten ze verzorgd worden. Waarom? 

Doe het zelver

Doe-het-zelvers, opgelet!

Met gereedschap in de buurt zijn ongevallen nooit ver weg!

Een ongelukje tijdens het spelen? Tijd voor de Flamigel®-reflex!

Een ongelukje tijdens het spelen? Tijd voor de Flamigel®-reflex!

In de tuin spelen, rennen, springen en schommelen... kinderen zijn er gek op! Het is een plezier om hen zo actief bezig te zien, maar ja, je kan natuurlijk geen omelet bakken zonder eieren te breken.

Huisapotheek

Wat zit er in je huisapotheek?

Een nuttige en efficiënte huisapotheek moet producten bevatten die gebruiksvriendelijk en veilig zijn, en die snel een gepaste oplossing bieden bij uiteenlopende problemen. 

Het wapen tegen pijntjes: voor jou uitgetest

Het wapen tegen pijntjes: voor jou uitgetest

De testmama's zijn het erover eens: Flamigel® is het beste wapen tegen pijntjes. Hou altijd een tube binnen handbereik!

Zonder handschoenen zijn schrammetjes onvermijdelijk.

Geen rozen zonder doornen

Rozelaars snoei je best in de herfst en in de lente, maar de doornen kunnen venijnig in je huid prikken. Tuinhandschoenen zijn dan geen overbodige luxe!

De glijbaan heeft ook een minder leuke kant.

Pijntjes op de glijbaan

Het schurende effect van de glijbaan veroorzaakt soms kleine brandwondjes. Daar zijn vooral blote kinderbeentjes gevoelig voor! 

Koken is leuk, maar kan ook gevaarlijk zijn

Gezellig samen in de potten roeren

Elke donderdag volg ik samen met een groepje vrienden kookles. Ik leer elke keer wel iets nieuws, maar ik moet mijn vingers toch beter in de gaten houden …

Zijn we niet mooi, zo met z'n drietjes?

Amai, als ik Flamigel® niet had dan...

Het product dat me redde voor het huwelijk van mijn beste vriendin, zal ik niet snel vergeten! 

Je kleine schat kruipt sneller dan zijn schaduw

Je kleine schat kruipt sneller dan zijn schaduw

Zodra je baby heeft begrepen hoe hij zich snel kan verplaatsen, is hij niet meer te stoppen. Alleen brandwondjes op de knieën kunnen hem nog tegenhouden. 

Barbecue: vanavond geven we een tuinfeest

Barbecue: vanavond geven we een tuinfeest

Een fantastische sfeer, heerlijke geuren, gezellige gesprekken en gerechten die smaken naar vakantie… maar dan loopt iemand een brandwond op. Wat te doen in geval van brandwonden?

Mountainbiken, ons moment samen

Mountainbiken, ons moment samen

In mijn gezin hebben we een vast ritueel. Elke zondag trekken we er samen opuit om veertig kilometer te gaan mountainbiken in de bossen. Het mag regenen, waaien of sneeuwen, onze mountainbike-afspraak staat vast.

Enthousiasme en gevaarlijke speltechnieken kunnen pijnlijk zijn

Hockey: een contactsport bij uitstek

Blessures zijn onvermijdelijk bij hockey en een goede beschermuitrusting is dan ook geen overbodige luxe. Vooral de knieën, de tanden, het gezicht, de schenen en de enkels verdienen extra bescherming. Maar wat met de huid?

Wondgenezing

Wondgenezing

Vanmorgen in de les zagen we hoe de huid zich herstelt en hoe je de wondgenezing kunt bevorderen.

Een op-en-top gezellige sfeer

Een op-en-top gezellige sfeer

Zodra de dagen korter worden, creëer ik graag wat extra sfeer in huis met lichtjes en kaarsen.

Brandwonden: onder koud of onder ijskoud water?

Brandwonden: onder koud of onder ijskoud water?

Het eerste wat je moet doen bij een brandwond is de verbrande huid voorzichtig afkoelen onder een straal koud water. Maar wat is dan de optimale temperatuur?

Buiten spelen na schooltijd

Buiten spelen na schooltijd

Heerlijk buiten spelen na school is de ideale manier om de vakantie wat langer te laten duren.

Hydrogel

Weet je hoe een hydrogel werkt?

Een hydrogel heeft een bijzonder interessant effect bij de genezing van wonden, eerstegraads brandwonden en zonnebrand. Deze gel versnelt namelijk de wondheling!

King of the world!

Amai, als ik Flamigel® niet had dan...

Mijn trektocht zou nooit hetzelfde zijn geweest als ik geen Flamigel® bij de hand had.

Top vijf van kleine verwondingen bij het paardrijden

Top vijf van kleine verwondingen bij het paardrijden

Kunst, sport of gewoon een recreatieve bezigheid: paardrijden is een fascinerende techniek die beheersing en een flinke portie betrokkenheid vergt. Ondanks allerlei voorzorgsmaatregelen kun je echter ook tijdens het paardrijden kleine verwondingen oplopen.

Moet een wond altijd ontsmet worden?

Moet een wond altijd ontsmet worden?

Bij een eenvoudige wond is het wellicht belangrijker de huid grondig te reinigen en ervoor te zorgen dat er geen vuil meer in de wond achterblijft, dan hem echt te ontsmetten.

Kinderen vallen wel eens

Kinderen vallen wel eens - maar met Flamigel® is dat allemaal niet zo erg

Leren fietsen, rolschaatsen, lopen, spelen: het is allemaal niet zonder gevaar... Vallen hoort nu eenmaal bij jong zijn. Gelukkig herstelt onze huid zichzelf!

Flamigel®, de 3 belangrijkste indicaties

Flamigel®, de 3 belangrijkste indicaties

Om Flamigel® correct te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat je de drie belangrijkste indicaties kent: de behandeling van zonnebrand, brandwonden eerste graad en schaafwonden. Maar waarom?

Geneest een wond sneller als je deze niet bedekt?

Geneest een wond sneller als je deze niet bedekt?

Heel veel mensen denken dat een wond sneller geneest zonder dan met een pleister. Maar klopt dat eigenlijk wel? 

Verfrissen, kalmeren en pijn vermijden

Verfrissen, kalmeren en pijn vermijden

Iedereen die zich net gekwetst heeft, kan wel wat liefde en aandacht gebruiken… Met de juiste stappen en de juiste houding kom je al een heel eind. De juiste volgorde: verfrissen, kalmeren en pijn vermijden.

Mijn stijltang heeft lelijke sporen nagelaten

Mijn stijltang heeft lelijke sporen nagelaten

Ik heb een stijltang gekregen voor mijn verjaardag. Nu kan ik regelmatig van look veranderen en naar hartenlust variëren met mijn kapsel, van supersluik tot fris en origineel.

Triatlon: beginnersfouten?

Triatlon: beginnersfouten?

Niet iedereen kan onmiddellijk een triatlon aan, je wordt namelijk niet ‘zomaar’ triatleet. Dé beginnersfout? Huidwrijving!

Winterpret

Winterpret...

Wie waant zich niet meteen weer kind wanneer de sneeuw van onze alledaagse omgeving een feeëriek landschap maakt? De verleiding om de sneeuw aan te raken, ermee te bouwen en erin te spelen is groot - maar het gevaar schuilt in een klein hoekje.

Zonnebrand: weg met al die misvattingen!

Zonnebrand: weg met al die misvattingen!

Er doen heel wat misvattingen de ronde over zonnebrand. Tijd om daar paal en perk aan te stellen, en zonnebrand op de juiste manier te voorkomen én te behandelen.

EHBO-kit

Onontbeerlijk in de EHBO-kit

Klein en groot: iedereen heeft wel eens een ongelukje. Je hebt je verbrand in de keuken, je gesneden tijdens het scheren, je knie geschaafd of je hand opengehaald in de tuin of aan het strand: niemand ontsnapt eraan! Het is dan ook handig om een goed product in je EHBO-kit te hebben. Wat mag er niet ontbreken? 

Ik reis graag licht

Ik reis graag licht

Citytrips, vakanties, reisjes naar de zon: ik ben er gek op. Maar vraag me niet om een grote koffer mee te sleuren, ik reis graag licht.

Scheren: opgelet voor snijwondjes!

Scheren: opgelet voor snijwondjes!

Scheren is een dagelijkse activiteit die heel wat aandacht en precisie vereist. Maar laat dat nu net niet zo makkelijk zijn 's morgens vroeg…

Een ongelukje met de nagelknipper

Een ongelukje met de nagelknipper

Veilig en correct je nagels knippen is allesbehalve eenvoudig. Maar het wordt pas echt moeilijk als de nagels van je oogappel aan de beurt zijn … 

Het risico op littekens beperken

Het risico op littekens beperken

Om de huid de kans te geven zich te herstellen en de wond te helen zonder littekens, moeten we een vochtig milieu creëren voor het genezingsproces. Hoe? 

De juiste reflex bij kleine dagelijkse letsels!

De juiste reflex bij kleine dagelijkse letsels!

Iedereen loopt wel eens een klein wondje op: bij het spelen, koken, knutselen, tuinieren, of bij een andere sportieve of andere activiteit. Het belangrijkste is dat je daar correct op reageert! Hoe dan?

Oh dennenboom … Au!

Oh dennenboom … Au!

Een kerstboom, slingers, feesten en cadeaus: de kersttijd is een magische periode. Maar hoe voorkom je pijnlijke schrammen op je handen en onderarmen?

Hoe herstelt de huid zichzelf?

Hoe herstelt de huid zichzelf?

Gekwetste huid herstelt zich. Dat heeft de natuur mooi geregeld! Maar hoe werkt dat nu eigenlijk?

Eerst Flamigel® en dan...

Eerst Flamigel® en dan...

Als je valt, jezelf kwetst of verbrandt, dan doet dat vaak echt pijn. Met de juiste knowhow en een tikje verbeelding kan je die pijn echter snel doen vergeten.

Huid verbrand door de zon

Huid verbrand door de zon: juist/fout

Er doen veel misvattingen de ronde over zonnebrand. Zoals het idee dat je eerst moet verbranden alvorens je bruin kan worden! Dat klopt helemaal niet, een verbrande huid is een beschadigde huid die je maar beter goed verzorgt. Klaar voor onze test

Op de camping of op een festival: Flamigel!

Op de camping of op een festival: Flamigel!

Onderweg naar de zon, op de camping, op de zomerfestivals... Onverwachte ongevalletjes kunnen overal voorkomen. Je kan er maar beter op voorbereid zijn! 

Geen paniek, ik heb Flamigel® bij!

Geen paniek, ik heb Flamigel® bij!

De setting: een groep fuifbeesten op de wei. De festivalsfeer op zijn best. Plots landt een of ander voorwerp op de wang van een van onze vrienden, en iedereen begint door elkaar te roepen.

De perfecte oplossing voor een geschuurde huid

De perfecte oplossing voor een geschuurde huid

Al sinds mijn kindertijd schuren mijn dijen tegen elkaar. Dat zorgt vaak voor brandwonden op zomerse dagen of tijdens het sporten.

Sur le chemin de l’école

Onderweg naar school

Valpartijen, schrammen en schaafwonden lijken er vaak gewoon bij te horen op weg naar school. Het gevaar schuilt immers in een klein hoekje, zowel met de fiets als met de auto of te voet.

Joggen en zonnebrand

Joggen en zonnebrand

Niets zo fijn als lekker hardlopen als de zon schijnt. Maar hoe snel je ook loopt, aan die gevaarlijke zonnestralen kan je niet ontsnappen. We moeten onze huid dus goed beschermen ..

Venijnige kastanjes

Venijnige kastanjes

Niets gaat boven een heerlijke herfstwandeling in de natuur, maar helaas schuilt ook dan het gevaar in een klein hoekje. Van natte bladeren tot scherpe takken en venijnige doornen: een ongelukje is gauw gebeurd.

Flamigel packshot

Mijn gele tube is mijn geheimpje

Kinderen doen zich in hun spel wel eens pijn. Geen beter product om die pijntjes te verhelpen!

Mmm, een heerlijke ovenschotel!

Mmm, een heerlijke ovenschotel!

De keuken is zowat de gezelligste plek in huis, en de lekkere geuren werken als echte magneten. In een keuken loert echter ook altijd gevaar, zeker voor kinderen. Denk aan de risico's van scherpe messen, warmtebronnen en rondslingerende huishoudapparaten.

Mijn papa is de beste

Mijn papa is de beste

Bloed, tranen, gehuil of pijn: er is niets dat mijn papa kan afschrikken. Hij weet altijd precies wat hij moet doen als mijn broer of ik ons kwetsen. Mijn papa is de allerbeste papa van de hele wereld!

De fiets, wat een gevoel van vrijheid!

Fietsen is toch zo leuk!

Liefhebbers van het stalen ros, beginnende stadsfietsers en gelegenheidsfietsers, ze hebben één ding gemeen: het risico om te vallen met met blessures en schaafwonden tot gevolg.

Een goed verzorgde brandwond leidt minder snel tot infecties

Waarom is het belangrijk om eerstegraads brandwonden goed te verzorgen?

Een brandwond is een huidletsel door contact met een warmtebron, een elektrische of chemische bron, of wrijving met een irriterend oppervlak.

Zout water in wond

Zeg STOP tegen zout water in de wond

Het is een misvatting dat zeewater antiseptisch zou zijn. Integendeel, het bevat vaak heel wat microben!

Zonnebrand of eerstegraads brandwond

Een zonnebrand of een eerstegraads brandwond? Beide letsels vragen om een heel andere verzorging.

Bij een brandwond moet je snel en correct reageren. Maar hoewel zonnebrand inderdaad een brandwond is, verschillen ze toch in verzorging.

Picknick

Picknick met het hele gezin

Niets beter dan een picknick om te genieten van de laatste zonnestralen en samen een leuke tijd te beleven.

Ontspanning en plezier in het bos.

Iedereen naar het bos!

In de herfst trekken we vaker het bos in en valt er veel te beleven. De geur van gevallen bladeren, de prachtige kleuren en de laatste zonnestralen geven gegarandeerd energie.

Verbrand door koude

Verbrand door koude

Ook door contact met zeer lage temperaturen kan je huid een brandend gevoel krijgen. Hoe komt dat?

Zin in een theetje?

Zin in een theetje?

De winter is bij uitstek een periode waarin we het graag knus maken en gezelligheid opzoeken binnenshuis. En daar hoort natuurlijk een lekker warm drankje bij. Thee, chocolademelk, koffie of warme wijn: er is voor elke gelegenheid wel iets lekkers om je aan te verwarmen.

Nergens zoveel gevaar als in de keuken

Nergens zoveel gevaar als in de keuken

De keuken is de leefruimte bij uitstek voor het hele gezin. Groot en klein komen er samen, maar er schuilen ook gevaren.

Mijn kind is een echte waaghals

Mijn kind is een echte waaghals

Hij kan niet stilzitten, wil altijd alles proberen en onderzoeken ... en doet zich dan ook geregeld pijn.